علل، علائم و درمان خانگی آنفولانزا
آنفولانزا به دلیل انتقال ویروسی به همین نام، به بدن بروز پیدا می کند. این عارضه یک نوع عفونت است که دستگاه تنفسی یعنی بینی، گلو و شش ها را تحت تاثیر قرار می دهد. به دلیل شایع بودن این بیماری، احتمالا شما حداقل یک بار در زندگی به آن مبتلا شده اید. این عارضه که اغلب در فصول سرد سال پدیدار می شود، در بسیاری از موارد به راحتی بهبود می یابد اما گاهی نیز تهدید کننده زندگی است. در این نوشتار به بررسی علل، علائم و درمان خانگی آنفولانزا می پردازیم تا به پرسش های احتمالی شما در مورد این بیماری پاسخ دهیم.
فهرست مطالب
- آنفولانزا با چه علائمی ظاهر می شود؟
- علائم اورژانسی
- آنفولانزا برای چه کسانی خطرناک است؟
- نحوه انتقال آنفولانزا
- درمان پزشکی آنفولانزا
- روش های جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا
- درمان خانگی آنفولانزا
- مایعات
- سوپ
- کمپرس گرم
- آبنبات
- محلول آب و نمک
- بخور
- کلام آخر
آنفولانزا با چه علائمی ظاهر می شود؟
علائم آنفولانزا به سرماخوردگی شباهت زیادی دارد. اما معمولا آنفولانزا عوارض بیشتری نسبت به سرماخوردگی ایجاد می کند. علائم عبارتند از:
- آبریزش بینی
- عطسه
- گلو درد
- سردرد
- سرفه های خشک به صورت مداوم
- تنگی نفس
- احساس خستگی و ضعف
- گرفتگی بینی
- درد چشم
- اسهال و استفراغ (اغلب در کودکان)
- تب یا لرز
- بی اشتهایی
- دردهای عضلانی
علائم اورژانسی
- اختلال در نفس کشیدن
- درد قفسه سینه
- بروز ناگهانی سرگیجه
- استفراغ مداوم
- تب همراه با راش پوستی
- رنگ پریدگی پوست همراه با احساس خواب آلودگی
- سردرد شدید
- ناتوانی در نوشیدن مایعات
- بی قراری
- عدم تحمل نور
آنفولانزا برای چه کسانی خطرناک است؟
این عارضه در بعضی از افراد عوارض خطرناکی را در پی دارد. اگر شرایط زیر را دارید، در صورت ابتلا به این بیماری حتما باید تحت نظر پزشک قرار بگیرید.
- آسم یا بیماری های ریوی مزمن
- بیماری کلیوی، کبدی یا عصبی
- مشکلات قلبی و عروقی مانند سکته
- اختلال در بلعیدن
- دیابت
- سیستم ایمنی ضعیف
- اختلال خونی مانند سلول داسی
- چاقی
- بارداری
- سن زیر 5 سال و بالای 65 سال
نحوه انتقال آنفولانزا
- قطره های تنفسی افراد در زمان سرفه، عطسه و حتی حرف زدن در هوا پخش می شوند. به همین خاطر اگر در نزدیکی بیماران قرار بگیرید، ممکن است که این قطره ها از طریق بینی و دهان به بدن تان انتقال پیدا کنند.
- این ویروس می تواند روی سطوحی مانند دستگیره در، میز، تلفن و … باقی بماند. به همین خاطر اگر سطوح آلوده را لمس کنید و سپس دست خود را به بینی، دهان یا چشم تان بمالید، دچار مریضی می شوید.
- این بیماری از طریق لمس بدن فرد آلوده نیز منتقل می شود. به همین خاطر بعد از لمس بیماران، از مالیدن دست تان به صورت خود داری کنید.
درمان پزشکی آنفولانزا
پزشک با توجه به وضعیت بیمار، داروهای مختلفی را برای او تجویز می کند. نکته مهم این است که این داروها را باید با توصیه پزشک مصرف کنید و استفاده خودسرانه از آن ها می تواند عوارضی را در پی داشته باشد. از جمله این داروها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- اوسلتامیویر
- زانامیویر
- پرامیویر
- بالوکساویر ماربوکسیل
روش های جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا
راه کارهای زیر شانس ابتلا شما به این بیماری را کاهش می دهند.
- واکسن آنفولانزا بزنید.
- دستان خود را به صورت مرتب با آب و شوینده شستشو دهید. ضدعفونی کننده های الکلی نیز برای پاک کردن آلودگی دست بسیار موثر هستند.
- در نزدیکی فرد بیمار قرار نگیرید.
- دست های خود را به اجزای صورت تان یعنی چشم ها، دهان و بینی نمالید.
- درون ظروف دیگران غذا نخورید.
- سطوح را با ضدعفونی کننده های مخصوص تمیز کنید.
درمان خانگی آنفولانزا
روش های زیر به تسکین علائم کمک زیادی خواهند کرد.
مایعات
احتمال دارد به دلیل آنفولانزا دچار استفراغ یا اسهال شوید. این موضوع باعث می شود که بدن آب خود را از دست بدهد. از این رو باید در این زمان آب یا آبمیوه طبیعی بنوشید. ممکن است به دلیل استفراغ نتوانید به راحتی مایعات بخورید. به همین خاطر آب یا آبمیوه را کم کم میل کنید.
توجه داشته باشید که باید از مصرف نوشیدنی های کافئین دار بپرهیزید. آن ها به دلیل خواص ادرار آوری که دارند، باعث می شوند آب بیشتری از دست بدهید.
اگر ادرار زرد کم رنگ یا بی رنگ باشد، به این معنی است که بدن به میزان کافی آب دارد.
سوپ
معمولا یکی از کارهایی که مادران در زمان ابتلا فرزند به آنفولانزا انجام می دهند، تهیه سوپ مرغ است. احتمالا برای شما جالب باشد که بدانید خوردن این سوپ می تواند علائم بیماری را تسکین دهد.
کمپرس گرم
اگر از سردرد رنج می برید، کمپرس آب گرم را روی پیشانی و بینی خود قرار دهید. این کار موجب بهبود شما می شود. اگر کمپرس در دسترس ندارید، یک حوله تمیز را گرم کنید و روی پیشانی و بینی بگذارید.
آبنبات
آبنبات های مخصوص گلو درد و سرفه در داروخانه ها عرضه می شوند. مکیدن آن ها به التیام این مشکلات کمک زیادی می کند.
محلول آب و نمک
مقداری نمک را درون یک لیوان آب ولرم بریزید و آن ها را به خوبی هم بزنید. سپس این محلول را غرغره کنید. این کار می تواند مخاط گلو را کاهش دهد و باعث تسکین گرفتگی گوش شود.
بخور
درون یک دیگ آب بریزید و آن را جوش بیاورید. سپس روی سر خود یک پارچه قرار دهید و صورت تان را به آب نزدیک کنید. پارچه را باید به نحوی قرار دهید که بخار آب از آن خارج نشود. سپس با بینی نفس بکشید تا بخار وارد بینی شود. می توانید برای تاثیرگذاری بیشتر، یک یا دو قطره روغن نعناع فلفلی یا اکالیپتوس نیز درون آب بریزید. این کار به از بین بردن خلط ها کمک می کند. البته صورت خود را خیلی نزدیک آب نکنید تا دچار سوختگی نشوید.
کلام آخر
توصیه می شود در صورت بروز علائم آنفولانزا در اسرع وقت نزد پزشک بروید. اقدام و تشخیص به موقع منجر به درمان موثر می شود و کمک می کند که روند بهبود با سرعت بیشتری پیش برود. توجه داشته باشید که روش های درمان خانگی در کنار داروهای پزشک موثر هستند و به تنهایی کفایت نمی کنند. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه را دارید؟ برای رفع آن از چه روش های استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا بیماران از آن ها بهره مند شوند.