علائم، علل و درمان اضطراب
زمانی که ما با یک موقعیت چالش برانگیز مواجه می شویم، اضطراب را تجربه می کنیم. در هنگام بروز این مشکل روانی، فرد احساس ترس، نگرانی و ناراحتی را تجربه می کند. این احساسات اغلب موقتی بوده و به خودی خود رفع می شوند. اما گاهی فرد این مشکلات را به صورت دائم تجربه می کند و به همین خاطر لازم است که برای درمان اقدامی انجام دهد. احتمالا با ابتلا به این عارضه سوالات زیادی برای شما به وجود بیاید. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی علائم، علل و درمان اضطراب بپردازیم تا به پرسش های احتمالی شما پاسخ دهیم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- اضطراب با چه علائمی بروز پیدا می کند؟
- چه عواملی باعث بروز اضطراب می شوند؟
- درمان خانگی اضطراب
- داروهای گیاهی برای درمان اضطراب
- اسطوخودوس
- بابونه
- بادرنجبویه
- چای سبز
- سنبل الطیب
- سخن آخر
اضطراب با چه علائمی بروز پیدا می کند؟
اضطراب باعث می شود که فرد دچار افکار نگران کننده شود. افکار منفی با گذر زمان افزایش پیدا می کنند و فرد قادر نیست که آن ها را کنترل کند. در نهایت شخص دچار بی قراری می شود و در انجام فعالیت های روزانه او اختلال به وجود می آید. ممکن است که بیمار علائم فیزیکی زیر را نیز تجربه کند.
- تپش سریع ضربان قلب
- دردهای بدون دلیل
- سرگیجه
- عرق کردن
- احساس سردی
- بی حسی
- سوزن سوزن شدن دست و پا
- تنگی نفس
- خشک شدن دهان
- حالت تهوع
- منقبض شدن عضلات
چه عواملی باعث بروز اضطراب می شوند؟
طبق تحقیقاتی که وجود دارد، دلایل زیر می توانند باعث بروز اضطراب شوند.
- ژنتیک: اگر یکی از اعضای خانواده شما به این عارضه روانی مبتلا باشد، امکان زیادی وجود دارد که شما نیز دچار آن شوید.
- جنسیت: زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این مشکل هستند.
- عوامل محیطی: گاهی فرد شرایط استرس زایی را تجربه می کند که باعث اضطراب او می شوند. از جمله آن ها می توانیم مرگ عزیزان و مورد سوء استفاده قرار گرفتن در کودکی اشاره کنیم.
- بیماری ها: برخی اوقات نیز این مشکل به دلیل ابتلا فرد به یک بیماری، به وجود می آید. برای مثال اختلالات تیروئید یا آریتمی قلبی باعث این عارضه می شوند.
- ویژگی های شخصیتی: طبق مطالعاتی که وجود دارد، افراد خجالتی بیشتر از سایر اشخاص دچار این عارضه روانی می شوند.
درمان خانگی اضطراب
با استفاده از روش های زیر می توانید اضطراب خود را کنترل کنید.
- کافئین می تواند موجب بروز این اختلال روانی شود. به همین خاطر بهتر است که از خوردن خوراکی های کافئین دار پرهیز کنید.
- انجام مدیتیشن به بهبود حال شما کمک زیادی می کند.
- ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید. برای اینکه از تمرینات نتیجه بگیرید، بهتر است که 5 روز در هفته ورزش کنید. طبق آمارهایی که وجود دارد، افرادی که فعالیت های بدنی انجام می دهند، کمتر از دیگران در معرض ابتلا به این اختلال روانی قرار می گیرند.
- نوشیدن الکل و استعمال دخانیات را کنار بگذارید.
- طبق مطالعات، لازم است که شب ها حداقل 7 ساعت بخوابید و به خوبی استراحت کنید. برای یک استراحت خوب موارد زیر را رعایت کنید.
- زمانی که احساس خستگی می کنید به رخت خواب بروید.
- در رختخواب تلویزیون تماشا نکنید.
- در زمان خواب سراغ تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر نروید.
- فضای اتاق را تاریک کنید و مطمئن شوید که دمای اتاق متعادل است.
- قبل از اینکه به رختخواب بروید افکار خود را بنویسید.
- در ساعت معینی بخوابید.
- یک رژیم غذایی سالم داشته باشید. به عنوان مثال از خوردن غذاهای چرب بپرهیزید. سعی کنید که همیشه هیدراته بمانید. خوراکی هایی حاوی کربوهیدرات پیچیده، پروتئین های بدون چربی، میوه ها و سبزیجات بخورید.
- نفس عمیق بکشید.
- بوی خوب نیز باعث بهبود حال شما می شود. به همین جهت از رایحه درمانی غافل نشوید. استشمام گیاهانی همچون ترنج، اسطوخودوس و یلنگ یلنگ منجر به آرامش شما می شود.
داروهای گیاهی برای درمان اضطراب
داروهای گیاهی به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند، در بین مردم محبوب هستند. آن ها برخلاف داروهای شیمیایی عوارض کمی دارند، به راحتی در دسترس مردم قرار می گیرند و قیمت آن ها نیز مناسب است.
اسطوخودوس
برای اینکه اسطوخودوس موثر واقع شود، با استفاده از آن یک دمنوش تهیه کنید. خوردن این نوشیدنی موجب آرامش شما می شود. متخصصان توصیه می کنند که در روز دو تا سه فنجان از این دمنوش را میل کنید.
بابونه
اگر از استرس رنج می برید، از گیاه بابونه غافل نشوید. می توانید با استفاده از بابونه چای تهیه کنید و آن را بنوشید. این دمنوش موجب آرام شدن ذهن شما می شود.
بادرنجبویه
یکی دیگر از گیاهانی که برای درمان اضطراب طرفداران زیادی دارد، بادرنجبویه است. اگر در روز 600 میلی گرم از این گیاه را مصرف کنید، شاهد کاهش علائم خود خواهید بود. البته به این نکته مهم توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از آن، باعث تشدید علائم شما خواهد شد.
چای سبز
چای سبز حاوی اسید آمینه ای به نام ال تیانین است. همین ماده باعث می شود که ذهن شما آرام شود. به همین خاطر حتما این چای را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از خواص آن بهره مند شوید.
سنبل الطیب
آرامش بخش بودن سنبل الطیب آن را به گیاهی محبوب تبدیل کرده است. برای اینکه این گیاه نتیجه بخش باشد، چای آن را میل کنید. بهترین زمان مصرف آن نیز بعدازظهر است.
سخن آخر
اگر از اختلال اضطراب رنج می برید، حتما نزد یک پزشک بروید. امروزه به لطف داروهای شیمیایی و گیاهی، این مشکل به راحتی درمان می شود. با مراجعه به پزشک از این احساسات ناخوشایند رها خواهید شد. البته باید تجویزهای پزشک را نیز با دقت انجام دهید تا بهبود یابید. توصیه می شود که داروهای گیاهی را نیز زیر نظر پزشک یا متخصص طب سنتی استفاده کنید. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه روانی را دارید؟ برای درمان آن از چه راه کارهایی بهره گرفته اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت برای ما بنویسید.