چگونه اعتیاد به سیگار را کنار بگذارید؟
اعتیاد و وابستگی به هر چیزی در زندگی می تواند کلافه کننده باشد. در واقع وقتی معتاد به انجام کاری می شوید، زندگی شما از کنترل خودتان خارج می شود و این موضوع نیز آسیب های فراوانی را در پی دارد. خصوصا اگر اعتیاد شما سیگار کشیدن باشد، عوارض جسمی و روحی زیادی را تجربه خواهید کرد. اگر معتاد به سیگار هستید، خبر خوبی داریم. با کمک روش های بسیار ساده می توانید با میل خود برای سیگار کشیدن مبارزه کنید. قصد داریم در این نوشتار به شما بگوییم که چگونه اعتیاد به سیگار را کنار بگذاریم؟ همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- درمان اعتیاد به سیگار با تعیین انگیزه
- دوری از عوامل وسوسه انگیز
- ترفند تاخیر
- انجام کارهای آرامش بخش
- مشغول کردن دهان!
- مصرف محصولات نیکوتین
- حمایت اطرافیان
- رژیم غذایی
- کلام آخر
درمان اعتیاد به سیگار با تعیین انگیزه
در انجام هر کاری، مهم ترین چیز قصد و تصمیم شما است. تا وقتی که برای انجام کاری قانع نشده باشید، نمی توانید از پس انجام آن بربیاید. برای قانع و مصمم شدن نیز باید انگیزه ای پیدا کنید. از خودتان بپرسید که چرا می خواهید اعتیاد به سیگار را کنار بگذارید؟ قطعا با پاسخ های زیادی رو به رو می شوید که همه آن ها نیز می توانند انگیزه شما برای ترک باشند. در واقع انگیزه ترک سیگار می تواند جلوگیری از بروز بیماری های خطرناک مثل سرطان ریه، آسیب نرساندن به عزیزان یا پس انداز کردن پول باشد.
دوری از عوامل وسوسه انگیز
برخی شرایط باعث می شوند که میل و رغبت شما به سیگار کشیدن افزایش پیدا کند. به همین خاطر باید این شرایط را شناسایی کنید و از قرار گیری در آن موقعیت ها بپرهیزید. برای مثال رفتن به بعضی از مهمانی، قرار گرفتن در شرایط استرس زا، نوشیدن قهوه و … می توانند شما را تحریک کنند که به سراغ سیگار بروید.
عوامل ساده دیگری نیز می توانند مدام شما را یاد سیگار کشیدن بیندازند. برای مثال لباس های شما که بوی دود سیگار می دهند، زیرسیگاری در خانه، فندک و … می توانند به عنوان یک محرک عمل کنند. به همین خاطر خانه و محیط اطراف خود را از این عوامل پاکسازی کنید.
ترفند تاخیر
یکی از کارهای موثری که می توانید برای ترک اعتیاد به سیگار انجام دهید، این است که از روش تاخیر استفاده کنید؛ اما این راه کار دقیقا چیست؟ در واقع هر وقت که احساس می کنید نیاز شدید به سیگار کشیدن دارید، به خودتان بگویید که باید حداقل 10 دقیقه مقاومت کنید. در همین حین نیز مشغول به انجام کاری شوید. برای مثال فعالیت بدنی انجام دهید. لازم نیست که حتما به یک باشگاه ورزشی بروید. بالا و پایین رفتن از پله ها نیز می تواند مفید باشد. همچنین انجام یک سرگرمی مانند خیاطی نیز ایده خوبی است.
در واقع با انجام این کارها، حواس تان پرت می شود و دیگر سراغ سیگار نخواهید رفت.
انجام کارهای آرامش بخش
همانطور که گفتیم ممکن است شما برای فرار از فشارهای روانی و استرس، به سیگار کشیدن رو بیاورید. به همین خاطر نیز باید راه کاری برای مقابله با این عارضه روانی پیدا کنید. از جمله کارهایی که موجب آرامش می شوند می توانیم به یوگا، مدیتیشن، موسیقی درمانی، رایحه درمانی و … اشاره کنیم. اگر استرس شما با این روش ها بهبود پیدا نکرد، نزد یک روانپزشک یا روانشناس بروید. در اغلب موارد این مشکل به راحتی درمان می شود.
مشغول کردن دهان!
یکی از کارهای آسان و البته موثر برای درمان اعتیاد به سیگار این است که دهان خود را مشغول نگه دارید؛ می پرسید چگونه؟ در جواب باید بگوییم که سعی کنید در طول روز آدامس های بدون قند بجوید، یک آبنبات بدون قند را در دهان خود نگه دارید یا آجیل خصوصا تخمه آفتابگردان بخورید.
مصرف محصولات نیکوتین
وقتی که به سیگار معتاد می شوید، در واقع بدن شما به ماده موجود در سیگار یعنی نیکوتین اعتیاد پیدا می کند. وقتی این ماده به یک باره به بدن نرسد، ممکن است که دچار مشکلاتی مانند سردرد یا کاهش انرژی شوید. همچنین این موضوع می تواند بر خلق و خوی شما تاثیر منفی بگذارد. به همین خاطر می توانید در حین ترک سیگار برای کاهش این عوارض، از محصولات نیکوتین دار استفاده کنید. این محصولات شامل آدامس های نیکوتین دار یا چسب نیکوتین می شوند.
حمایت اطرافیان
اگر اعتیاد به سیگار دارید و می خواهید آن را کنار بگذارید، حتما این موضوع را به اطرافیان خبر دهید. در واقع حمایت آن ها از شما باعث می شود که بتوانید سختی های این راه را راحت تر تحمل کنید. همچنین هر زمان که وسوسه می شوید که سیگار بکشید، عزیزان تان می توانند شما را از این کار منصرف کنند.
کمک گرفتن از یک فرد مشاور و همراهی او نیز می تواند به روند ترک سیگار کمک زیادی کند.
رژیم غذایی
در زمان اعتیاد به سیگار و ترک آن، باید یک برنامه غذایی سالم داشته باشید. در واقع مصرف بعضی از خوراکی ها در دوره ترک برای شما مفید خواهد بود. از جمله این مواد غذایی می توانیم به غلات کامل، میوه ها، سبزیجات و پروتئین های بدون چربی اشاره کنیم. به همین خاطر آن ها در رژیم خود قرار دهید.
کلام آخر
ممکن است در زمان ترک سیگار، دچار شکست شوید و سراغ سیگار کشیدن بروید. باید بدانید که خیلی از افراد این مشکل را تجربه می کنند. نکته مهم این است که ناامید نشوید و تلاش خود را ادامه دهید. قطعا با تلاش مجدد می توانید اعتیاد خود را کنار بگذارید. آیا شما سیگار می کشید؟ برای درمان اعتیاد به سیگار چه کارهایی انجام داده اید و چه راه کارهای دیگری را سراغ دارید؟ خوشحال می شویم تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز در دوره ترک از آن ها بهره مند شوند.