بررسی اعتیاد به کوکائین
ممکن است فرد به دلایل مختلف سراغ مواد مخدر برود. گاهی علت استعمال تجربه احساس سرخوشی و برخی مواقع نیز رهایی از فشارهای زندگی است. فرد تصور می کند که با مصرف مواد زندگی بهتری را تجربه می کند؛ اما او بی خبر است که این ماده ها کم کم او را وابسته می کنند و وی را در یک باتلاق فرو می برند. یکی از موادهایی که افراد زیادی به سراغ آن می روند کوکائین است. قصد داریم در این نوشتار به بررسی اعتیاد به کوکائین بپردازیم تا آگاهی شما را نسبت به این موضوع افزایش دهیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- چگونه اعتیاد به کوکائین را کنار بگذاریم؟
- مواجه شدن با واقعیت
- پیدا کردن انگیزه
- کمک گرفتن
- شناسایی محرک ها
- سبک زندگی سالم
- ترک کوکائین به چه عواملی بستگی دارد؟
- چه عواملی نشان دهنده معتاد شدن به کوکائین هستند؟
- داروهای ترک کوکائین
- کلام پایانی
چگونه اعتیاد به کوکائین را کنار بگذاریم؟
اعتیاد به کوکائین آسیب های زیادی به زندگی شخص وارد می کند. به همین خاطر نیز باید آن را به صورت اصولی ترک کنید. در ادامه روش هایی را به شما معرفی می کنیم که کمک می کنند این ماده را کنار بگذارید.
مواجه شدن با واقعیت
اولین قدمی که باید برای ترک بردارید این است که قبول کنید معتاد شده اید. تا وقتی این موضوع را انکار می کنید نمی توانید آن را کنار بگذارید.
پیدا کردن انگیزه
دومین قدم پیدا کردن انگیزه است. در واقع در زمان انجام هر کاری شما باید انگیزه ای داشته باشید تا بتوانید هدف خود را ادامه دهید. انگیزه ترک می تواند افزایش عمر، پس انداز کردن پول، خوشحال کردن اطرافیان و … باشد.
کمک گرفتن
ترک اعتیاد به تنهایی می تواند کار بسیار دشواری باشد. به همین خاطر توصیه می کنیم که حتما این کار را زیر نظر یک پزشک متخصص انجام دهید.
شناسایی محرک ها
بعضی از عوامل، اعتیاد به کوکائین را در پی دارند. از جمله آن ها می توانیم به شرکت کردن در برخی از مهمانی ها، استرس، ناراحتی و … اشاره کنیم. به همین خاطر باید این عوامل را شناسایی کرده و از قرار گرفتن در آن موقعیت ها بپرهیزید.
همچنین ممکن است برخی از افراد مانند دوستان ناباب یا مواد فروش ها شما را تشویق کنند که مواد بکشید. باید رابطه خود را با آن ها قطع کنید. اولین قدم برای قطع ارتباط نیز می تواند قرار دادن شماره تماس این افراد در بلاک لیست باشد.
سبک زندگی سالم
برای اینکه بتوانید این ماده مخدر را کنار بگذارید، باید سبک زندگی خود را نیز اصلاح کنید. در واقع برای اینکه زندگی سالمی داشته باشید، لازم است که ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید، در طول شب به اندازه کافی بخوابید و خوراکی های سالم بخورید.
ترک کوکائین به چه عواملی بستگی دارد؟
میزان سختی ترک کوکائین می تواند برای هر فرد متفاوت باشد. در واقع برخی از عوامل باعث می شوند که فرد در زمان ترک اعتیاد متحمل سختی و فشار بیشتری شود یا اینکه بتواند این ماده مخدر را راحت تر کنار بگذارد. این عوامل را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
- مقدار مصرف: اگر فرد، کوکائین را به مقدار زیاد مصرف کند، در زمان ترک با مشکل بیشتری مواجه می شود.
- زمان مصرف: اگر فرد مدت زمان زیادی را با اعتیاد به کوکائین بگذراند، ترک کردن برای او سخت تر می شود. به همین خاطر بهتر است که شخص هرچه زودتر ترک کردن را شروع کند.
- محیط زندگی: اگر فرد با افراد معتاد در ارتباط باشد، ترک کردن برای او بسیار دشوار می شود.
- بیماری های روانی: برخی مواقع شخص به دلیل ابتلا به بعضی از عارضه های روحی و روانی مثل استرس و افسردگی سراغ مواد مخدر می رود. اگر این مشکلات بهبود پیدا نکنند، فرد نمی تواند کوکائین را به راحتی کنار بگذارد.
- حمایت خانواده: افرادی که از حمایت خانواده و اطرافیان برخوردار هستند، دوران ترک را آسان تر سپری می کنند.
چه عواملی نشان دهنده معتاد شدن به کوکائین هستند؟
عوامل زیر می توانند نشان دهنده اعتیاد به کوکائین باشند.
- فرد معتاد دیگر به وظایف و نقش خود در زندگی توجه نمی کند و در واقع او از مسئولیت ها شانه خالی می کند.
- با گذر زمان بدن به کوکائین مقاوم می شود و شخص دیگر احساس لذت نمی کند. به همین خاطر فرد به مرور زمان دوزهای مصرفی خود را افزایش می دهد. علاوه بر افزایش میزان دوز، دفعات مصرف نیز بیشتر می شوند.
- در این اشخاص شاهد بروز بیماری های جسمی و روانی هستیم. از جمله این مشکلات می توانیم به بی خوابی، نامنظم شدن ضربان قلب، خونریزی از بینی، اضطراب، پارانویا و افسردگی اشاره کنیم. اگر معتاد از قبل مریض بوده باشد، علائم بیماری تشدید می یابند.
- فرد به کارهایی که برای او لذت بخش بودند، علاقه ای نشان نمی دهد و در انجام فعالیت های گروهی مشارکتی نمی کند.
- زمانی که معتاد کوکائین مصرف نمی کند، دچار علائم ترک می شود.
- شخص حاضر است برای دسترسی به کوکائین سلامت و امنیت دیگر اشخاص را به خطر بیندازد.
داروهای ترک کوکائین
اعتیاد به کوکائین را می توان با مصرف برخی از داروها کنترل کرد. در واقع اگر به این ماده مخدر اعتیاد دارید و می خواهید آن را کنار بگذارید، پزشک داروهای خاصی را برای شما تجویز می کند که آن ها کمک می کنند در دوره ترک فشار کمتری به شما وارد شود. این داروها عبارتند از: دی سولفیرام، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد روان پریشی، داروهای ضد تشنج و بنزودیازپین ها.
کلام پایانی
قطعا ترک کردن کار آسانی نخواهد بود و ممکن است در این مسیر دچار شکست نیز شوید؛ اما موضوع مهم این است که هیچ وقت امید خود را از دست ندهید و با کوچک ترین موفقیت ها برای خودتان جشن بگیرید. در واقع حتی با قدم های کوچک نیز می توانید به هدف خود برسید. آیا شما تجربه اعتیاد به کوکائین را دارید؟ برای ترک کردن آن چه کارهایی انجام داده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا افرادی که به کوکائین معتاد هستند از آن ها بهره مند شوند.