افزایش رشد کودکان

راه کارهای افزایش رشد کودکان

یکی از اصلی ترین دغدغه های هر پدر و مادری این است که زندگی شاد و سالمی را به فرزند خود هدیه دهد. برای این منظور نیز باید کاری کرد که فرزند به درستی رشد کند و مهارت های لازم را به دست بیاورد. شاید گمان کنید که کمک به افزایش رشد کودک نیاز به آموزش های سخت و پیچیده ای دارد؛ اما باید بگوییم که اشتباه می کنید. با انجام یک سری کار ساده می توانید به فرزند خود کمک کنید تا رشد خوبی داشته باشد. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی راه کارهای افزایش رشد کودکان بپردازیم. همراه ما باشید.

آنچه در این مطلب می خوانید

  1. افزایش رشد کودکان با ورزش
  2. تغذیه سالم
  3. تکامل رشد روانی کودک
  • بدو تولد تا 18 یا 24 ماهگی
  • 18 ماهگی تا 3 سالگی
  • 3 تا 5 سالگی
  • 6 تا 12 سالگی
  • 12 تا 18 سالگی
  1. کلام پایانی

افزایش رشد کودکان با ورزش

یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای افزایش رشد کودکان انجام دهید، این است که آن ها را تشویق کنید تا ورزش کنند. انجام این کار از کودکی، برای فرزندتان تبدیل به یک عادت سالم می شود.

لازم نیست که حتما کودک را در یک باشگاه ورزشی ثبت نام کنید. انجام کارهای زیر نیز می تواند بسیار مفید باشد.

  • ساعت هایی در روز با فرزند خود به پارک بروید و پیاده روی انجام دهید.
  • از کودک بخواهید که پاها و انگشتان خود را کشش دهد. این موضوع منجر به انعطاف پذیری بدن کودک می شود.
  • بازی هایی با کودک انجام دهید که همراه با فعالیت بدنی باشند. برای مثال بازی های دویدنی و پریدنی ایده بسیار خوبی هستند.
  • حداکثر دو ساعت در روز به کودک اجازه دهید که تلویزیون تماشا کند یا بازی ویدئویی انجام دهد. با این کار از تنبل شدن کودک و عدم انجام فعالیت بدنی جلوگیری می کنید.
  • کودک را تشویق کنید که در کارهای خانه مانند ظرف شستن با شما همراه شود.

ورزش کردن از سنین پایین می تواند فواید زیر را برای کودک داشته باشد.

  • با انجام تمرین بدنی کودکان دچار اضافه وزن نمی شوند و به تناسب اندام می رسند.
  • فعالیت بدنی باعث تقویت قلب کودک می شود.
  • ورزش کردن به رشد بهتر استخوان ها کمک می کند.
  • با انجام فعالیت بدنی، شانس ابتلا کودک به بیماری هایی مانند دیابت و سرطان کاهش پیدا می کند.
  • ورزش کمک می کند که فشار خون فرد متعادل باشد.
  • یکی دیگر از فواید تمرین این است که استرس کودک کاهش می یابد و به صورت کلی خلق و خوی او بهتر می شود.
  • از دیگر فواید ورزش می توانیم به افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس در کودک اشاره کنیم.

تغذیه سالم

غذای سالم به افزایش رشد کودکان کمک زیادی می کند. نکته مهمی که باید بدانید این است که اجبار کردن فرزند برای خوردن غذای سالم، نتیجه بخش نیست. کودک زمانی یاد می گیرد غذای سالم بخورد که ببیند شما به عنوان والدین او، غذای سالم می خورید. همچنین بهتر است در مورد فواید خوراکی ها و مضرات غذاهای ناسالم با آن ها صحبت کنید. برای اینکه کودک رژیم غذایی سالمی داشته باشد نکات زیر را رعایت کنید.

در برنامه غذایی فرزندتان میوه ها، سبزیجات، آجیل و دانه های بدون نمک و غلات کامل را قرار دهید.

کودک باید گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، لوبیا، نخود و تخم مرغ میل کند تا پروتئین مورد نیاز بدن او تامین شود.

خوراکی هایی به فرزند بدهید که حاوی ویتامین های A، C و B باشند. همچنین غذایی که کودک می خورد باید مملو از مواد معدنی باشد. این مواد غذایی افزایش رشد کودکان را در پی دارند.

تکامل رشد روانی کودک

رشد روانی کودک نیز به اندازه رشد جسمی او اهمیت دارد. در واقع از زمان تولد تا 18 سالگی باید نکاتی را جهت افزایش رشد کودکان از لحاظ روانی انجام دهید که آن ها را به شما خواهیم گفت.

بدو تولد تا 18 یا 24 ماهگی

در این دوره که شیرخوارگی نام دارد، کارهایی انجام دهید که کودک از حواس خود استفاده کند. برای مثال رنگ های روشن باعث جلب توجه کودک می شوند. همچنین سعی کنید که کودک به حالت لب و صورت شما توجه کند.

18 ماهگی تا 3 سالگی

در این سن بگذارید که کودک در انجام کارهایی مانند شستشوی دست ها و برداشتن اسباب بازی ها به صورت مستقل عمل کند. همچنین کودک را تشویق کنید که اسامی حیوانات، رنگ ها و اعداد را با شما تکرار کند.

3 تا 5 سالگی

در سنین 3 تا 5 سالگی کودک را در پیش دبستانی یا کلاس های ورزشی ثبت نام کنید تا با هم سن و سالان خود تعامل داشته باشد. این کار افزایش رشد کودکان را در پی دارد.

همچنین همراه با پاداش دادن به کودک از او بخواهید کارهایی مثل مرتب کردن تخت خواب، مسواک زدن و تمام کردن وعده غذایی را انجام دهد. این کارها باعث مسئولیت پذیری کودک می شوند.

6 تا 12 سالگی

در این سن به فرزند اجازه دهید که خودش لباس ها و فعالیت های خارج از مدرسه اش را انتخاب کند. انجام فعالیت های اجتماعی باعث می شود که اعتماد به نفس کودک افزایش پیدا کند.

12 تا 18 سالگی

این سن که به عنوان بلوغ شناخته می شود، یکی از حساس ترین برهه های زندگی فرزند است. در این مرحله باید علاوه بر اینکه بر رفتارهای کودک نظارت می کنید، به او اجازه دهید که آزادی هایی نیز داشته باشد. همچنین باید به خوبی از آن ها حمایت کنید و به خواسته هایشان گوش دهید.

کلام پایانی

برای اینکه کودک تان به خوبی رشد کند، باید همواره همراه او باشید و اعتماد وی را جلب کنید. با فرزند خود وقت بگذرانید و به کودک نشان دهید که برای او ارزش قائل می شوید. به نظر شما برای افزایش رشد کودکان چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟ شما برای رشد بهتر کودک تان چه کارهایی انجام داده اید؟ خوشحال می شویم نظرات و تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا پدران و مادران از آن ها بهره مند شوند.