راه کارهای افزایش هوش کودکان
یکی از سوالاتی که برای هر والدینی پیش می آید این است که چه کاری انجام دهیم تا هوش فرزندمان افزایش پیدا کند؟ شاید گمان کنید که برای تقویت هوش کودک باید کارهای سخت و پیچیده ای انجام دهید و هزینه زیادی صرف کنید؛ اما باید بگوییم که با انجام یک سری روش بسیار ساده و آسان می توانید به رشد هوش فرزند کمک کنید. از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار به بررسی راه کارهای افزایش هوش کودکان بپردازیم تا به شما کمک کنیم که فرزندتان را به بهترین شکل ممکن تربیت کنید. همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- مطالعه؛ راهی برای افزایش هوش کودکان
- محدودیت تماشای تلویزیون
- اسباب بازی ها
- پرورش علایق
- آشنایی با موضوعات جدید
- صحبت کردن با کودک
- انجام ورزش
- یادگیری موسیقی
- کلام پایانی
مطالعه؛ راهی برای افزایش هوش کودکان
کتاب خواندن باعث می شود که مهارت ارتباطی کودک تقویت شود. وقتی که برای کودک کتاب می خوانید به او کمک می کنید که با چیزهایی که هرگز ندیده و تجربه نکرده است، آشنا شود. این عوامل نیز افزایش هوش کودکان را در پی دارند.
- توصیه می شود که حداقل یک بار در روز برای کودک کتاب بخوانید. شاید برای شما جالب باشد که بدانید این کار را باید از زمانی که فرزندتان نوزاد است، انجام دهید. هنگامی که برای کودک داستان می خوانید، صدای خود را شبیه به شخصیت ها کنید تا داستان برای او جذاب تر شود.
- به مرور زمان و با افزایش سن کودک، او را تشویق کنید که کتاب بخواند و از وی بخواهید که در مورد چیزی که خوانده است با شما حرف بزند.
- همچنین زمان هایی را به کتابخانه رفتن با کودک تان اختصاص دهید.
محدودیت تماشای تلویزیون
طبق مطالعاتی که وجود دارد، تماشای تلویزیون می تواند روی هوش کودک تاثیر منفی بگذارد. به همین خاطر باید در سنین مختلف مراقب مدت زمانی باشید که کودک تلویزیون می بیند.
- به گفته وزارت بهداشت ایالات متحده، نباید اجازه دهید که کودک زیر 2 سال، تلویزیون تماشا کند. همچنین قرار گرفتن در مقابل نمایشگرهای لپ تاپ و تبلت نیز برای این کودکان مضر است.
- اگر فرزند شما بین 2 تا 5 سال سن دارد، حداکثر 1 ساعت در روز می تواند تلویزیون ببیند.
- در سنین 5 تا 18 سالگی نیز مدت زمان مجاز برای تماشای تلویزیون، حداکثر 2 ساعت است.
مراقب کودک باشید تا برنامه های متناسب با سن خود را تماشا کند. همچنین از فرزندتان بخواهید تا در مورد آنچه که دیده است، با شما حرف بزند. این کار به افزایش هوش کودکان کمک می کند.
اسباب بازی ها
اسباب بازی ها وظیفه مهم تری جز سرگرم کردن کودک بر عهده دارند. در واقع آن ها می توانند به رشد فکری کودک کمک کنند. به همین خاطر سعی کنید اسباب بازی های مناسبی برای کودک تهیه کنید.
- به عنوان مثال بازی هایی که باعث می شوند کودک از فکر خود استفاده کند، بسیار مفید هستند. از جمله آن ها می توانیم به پازل اشاره کنیم.
- برخی از اسباب بازی ها مانند لگو باعث شکوفا شدن خلاقیت کودک می شوند.
- بازی های ویدئویی را محدود کنید. اگر قرار است فرزندتان بازی ویدئویی انجام دهد، مطمئن شوید که محتوای بازی آموزنده باشد.
پرورش علایق
یکی از کارهای مهمی که برای افزایش هوش کودکان باید انجام دهید، پرورش علایق آن ها است. احتمالا برای شما سوال ایجاد می شود که چگونه این کار را انجام دهیم؟ برای این کار اول از همه به رفتارهای کودک توجه کنید تا متوجه شوید به چه چیزهایی علاقه مند است. برای مثال اگر کودک به تاریخ علاقه دارد، به مکان های تاریخی بروید تا کودک از آن ها بازدید کند یا کتاب های مرتبط با این موضوع را برای او خریداری نمایید.
آشنایی با موضوعات جدید
فرزند شما هنوز به اندازه کافی با دنیای بیرون آشنا نیست و به همین خاطر از خیلی از موضوعات بی خبر است. به همین خاطر باید او را با چیزهای جدید مواجه کنید تا بتواند علایق خود را کشف کند. این کار باعث می شود که کودک با فرهنگ ها، عقاید و شیوه های متفاوت زندگی آشنا شود. به عنوان مثال با کودک خود آشپزی کنید، با او در مورد مسائلی مانند فناوری های جدید حرف بزنید و ….
صحبت کردن با کودک
یکی از موثرترین روش ها برای افزایش هوش کودکان، صحبت کردن با آن ها است. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که باید اجازه دهید که کودکان در مورد موضوعات مورد علاقه خودشان با شما صحبت کنند. همچنین وقتی کودک از شما در مورد چیزی سوال می پرسد، فرصت را غنیمت بشمارید. این سوال را تبدیل به یک گفتگوی جذاب کنید تا مدت بیشتری با او حرف بزنید. در حین مکالمه از فرزندتان سوال بپرسید تا باعث علاقه او به ادامه گفتگو شوید. همچنین با دقت به حرف های او گوش دهید.
انجام ورزش
اگر می خواهید کودک باهوشی داشته باشید، او را به یک باشگاه ورزشی بفرستید. طبق تحقیقاتی که وجود دارد، تمرینات بدنی باعث می شوند که حافظه و قدرت یادگیری افراد افزایش یابد. به عنوان مثال اشخاص پس از ورزش می توانند کلمات جدید را سریع تر یاد بگیرند. البته به این نکته توجه باشید که کودک باید زیر نظر یک فرد متخصص، تمریناتی مختص به سن خود را انجام دهد.
یادگیری موسیقی
به گفته یک روانپزشک و نویسنده کودک به نام دکتر دیوید پرلموتر، یادگیری موسیقی افزایش هوش کودکان را در پی دارد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید یادگیری یک ساز در 4 سالگی موجب تقویت هوش کودک می شود. احتمالا گمان کنید که در این سن برای کودک دشوار باشد که موسیقی یاد بگیرد؛ اما باید بدانید که اشتباه می کنید. وقتی او را به کلاس موسیقی بفرستید از توانایی ها و افزایش هوش وی تعجب خواهید کرد!
کلام پایانی
به صورت کلی با اصلاح سبک زندگی کودک، کمک می کنید که هوش او تقویت شود. به نظر شما برای افزایش هوش کودکان چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا پدرها و مادرها از نظرات شما بهره مند شوند. منتظر کامنت های شما عزیزان هستیم.