اوتیت سروز

بررسی بیماری اوتیت سروز

اوتیت سروز با نام عفونت گوش میانی شناخته می شود. طبق آمارهایی که وجود دارد، این عارضه اغلب کودکان زیر سه سال را درگیر می کند. از آنجایی که کودکان در این سنین نمی توانند به خوبی احساسات خود را بیان کنند و به والدین انتقال دهند، ممکن است که این بیماری با تاخیر تشخیص داده شود. از این رو بهتر است که با آگاهی از این اختلال، بتوانید به روند درمان فرزند خود کمک کنید. پیشنهاد می کنیم برای بررسی بیماری اوتیت سروز تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.

آنچه در این مطلب خواهید خواند

  1. اوتیت سروز چیست؟
  2. چرا دچار اوتیت سروز می شویم؟
  3. اوتیت سروز با چه علائمی بروز پیدا می کند؟
  4. چگونه مانع بروز اوتیت سروز شویم؟
  5. عوارض بیماری اوتیت سروز
  6. درمان اوتیت سروز
  7. کلام پایانی

اوتیت سروز چیست؟

گوش دارای 3 به بخش به نام های گوش خارجی، میانی داخلی است. در واقع صدا از گوش خارجی وارد گوش میانی و سپس گوش داخلی می شود. در نهایت نیز صدا به مغز می رسد. در واقع گوش میانی به عنوان یک واسط عمل می کند. گوش میانی نیز خود اجزایی دارد که یکی از آن ها شیپور استاش است. اوتیت سروز باعث می شود که باکتری ها در شیپور استاش تجمع کنند و موجب ملتهب شدن گوش شوند.

چرا دچار اوتیت سروز می شویم؟

طبق تحقیقاتی که وجود دارد، عوامل زیر می توانند شانس ابتلا فرد به اوتیت سروز را افزایش دهند. البته اغلب آن ها نیز به دلیل سبک زندگی ناسالم رخ می دهند.

  • یکی از مهم ترین عوامل که باعث ایجاد این عارضه می شود، قرار گرفتن در معرض دودهای آلوده مانند دود ماشین و سیگار است.
  • فردی که به صورت مداوم دچار سرماخوردگی می شود، ممکن است که بیماری عفونت گوش میانی را تجربه کند.
  • محیط های شلوغ مانند مهد کودک می توانند آلوده باشند. به همین خاطر گاهی ممکن است به دلیل حضور در چنین مکان هایی به این عارضه ابتلا پیدا کنید.
  • معمولا وقتی کودکان با شیشه شیر، شیر می خورند یا پستانک می مکند، این عارضه را تجربه می کنند.
  • اگر یکی از اعضای خانواده شما به عفونت گوش میانی مبتلا شده باشد، احتمال زیادی وجود دارد که این عارضه در شما نیز رخ دهید.
  • افرادی که با نقص مادرزادی در استخوان صورت، سندرم داون و شکاف کام به دنیا می آیند، بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این عارضه قرار می گیرند.
  • گاهی اوقات لوزه ها بیش از اندازه رشد می کنند. این موضوع می تواند انسداد شیپور استاش و در نتیجه عفونت گوش میانی را در پی داشته باشد.
  • آلرژی و حساسیت شان ابتلا به این عارضه عفونی را از افزایش می دهند.

اوتیت سروز با چه علائمی بروز پیدا می کند؟

اگر کودک شما مدام بی قراری می کند و به گوش خود دست می زند، ممکن است که به اوتیت سروز ابتلا پیدا کرده باشد. به صورت کلی این عارضه با علائمی مانند بی اشتهایی، تب، درد و التهاب گوش ظاهر می شود. همچنین در برخی موارد احتمال دارد که گوش فرد چرک ترشح کند. از دیگر علائم که والدین می توانند به راحتی متوجه آن شوند، کاهش شنوایی کودک است. از دیگر نشانه ها می توانیم به احساس گرفتگی و پر بودن گوش اشاره کنیم.

چگونه مانع بروز اوتیت سروز شویم؟

از آنجایی که این عارضه در اغلب موارد کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد، والدین باید سعی کنند که سبک زندگی سالمی را برای فرزند خود در نظر بگیرند. برای انجام این کار می توانید از نکات زیر بهره مند شوید.

  • وقتی کنار فرزند خود هستید مواد مخدر مانند سیگار استعمال نکنید.
  • گاهی هوای شهر به شدت آلوده است. در این زمان از بیرون بردن فرزند خود اجتناب کنید.
  • توصیه می شود که تا یک سالگی، مادر با شیر خود فرزند را تغذیه کند. اگر قرار است که کودک با شیشه شیر تغذیه شود، سر او باید بالاتر از بدن وی قرار بگیرد.
  • برخی اوقات پزشک جهت تقویت سیستم ایمنی فرد، داروهایی تجویز می کند. حواس تان باشد که کودک این داروها را به صورت مرتب مصرف کند.

عوارض بیماری اوتیت سروز

اگرچه که اوتیت سروز در اغلب موارد خطرناک محسوب نمی شود اما در موارد محدودی این عارضه می تواند عوارض جدی را برای فرد در پی داشته باشد. گاهی این عفونت، قسمت های دیگر بدن مانند مغز را نیز درگیر می کند. همچنین این بیماری می تواند باعث بروز عارضه های دیگری مانند مننژیت، بافت فیبروز گوش، ترومبوز و … نیز شود.

درمان اوتیت سروز

به گفته متخصصان در اغلب موارد این عارضه به خودی خود بهبود پیدا می کند. حدودا 4 تا 6 هفته طول می کشد که علائم التیام یابند. اما توصیه می شود که در این زمان نزد پزشک برود. فرد متخصص با استفاده از تست شنوایی سنجی متوجه می شود که بیماری در چه مرحله ای است. با توجه به وضعیت بیمار، پزشک از داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها و قطره های بینی استفاده می کند. اگر علت بروز این عارضه افزایش رشد لوزه باشد، فرد متخصص از جراحی بهره می گیرد.

در برخی موارد که بیماری حاد باشد، پزشک از روش درمانی میرنگوتومی کمک می گیرد. در این روش که یک نوع جراحی محسوب می شود، فرد متخصص لوله ای را درون گوش بیمار قرار می دهد. این لوله کمک می کند که عفونت از گوش بیرون بیاید.

کلام پایانی

در صورت مشاهده علائم اوتیت سروز در اسرع وقت کودک خود را نزد پزشک ببرید. اقدام و تشخیص به موقع به روند درمان کمک زیادی می کند. توصیه می شود که از خود درمانی نیز بپرهیزید؛ این کار در مواردی باعث وخیم تر شدن وضعیت فرد می شود. آیا کودک شما تا به حال دچار این بیماری شده است؟ برای کمک به او چه کارهایی انجام داده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا والدین از نظرات شما بهره مند شوند.