بهبود سریع زخم ها

راه کارهای خانگی بهبود سریع زخم ها

در طول روز به دلایل زیادی دچار زخم می شویم. گاهی در آشپزخانه و برخی مواقع نیز در زمان انجام کارهای فنی بدن ما زخمی می شود. موضوع شگفت آوری که وجود دارد این است که بدن می تواند زخم های جزئی را به خودی خود درمان کند؛ اما این التیام به زمان نیاز دارد. خوشبختانه با کمک راه کارهای ساده می توان به روند بهبود زخم ها سرعت بخشید. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی راه کارهای خانگی بهبود سریع زخم ها بپردازیم. پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.

فهرست مطالب

  1. اقدامات اولیه برای بهبود سریع زخم ها
  2. سبک زندگی سالم
  • ترک سیگار
  • خواب کافی
  • ورزش
  • رژیم غذایی
  1. داروهای گیاهی برای بهبود زخم ها
  2. کلام پایانی

اقدامات اولیه برای بهبود سریع زخم ها

نکته مهمی که باید بدانید این است که در زمان بروز زخم و آسیب، خونسردی خود را حفظ کنید. سپس مراحل زیر را جهت بهبود سریع زخم ها انجام دهید.

  • مرحله اول: دست های خود را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید. اگر به آب دسترسی ندارید، از ضد عفونی کننده ها استفاده کنید. سپس دستان خود را با یک پارچه تمیز خشک کنید.
  • مرحله دوم: زخم خود را زیر آب جاری قرار دهید تا آلودگی ها پاک شوند. لبه ها و اطراف زخم را نیز با استفاده از یک صابون ملایم بشویید. به این نکته توجه داشته باشید که برای ضد عفونی کردن نباید از ایزوپروپیل الکل یا هیدروژن پراکسید استفاده شود؛ چراکه ممکن است این مواد آسیب بیشتری به زخم وارد کنند. البته اگر زخم عمیق است از شستشوی آن بپرهیزید و نزد پزشک بروید.
  • مرحله سوم: اگر زخم شما کمی عمیق است، یک تا دو دقیقه به صورت ملایم با استفاده از یک پارچه تمیز آن را فشار دهید. این کار کمک می کند که خونریزی متوقف شود. همچنین در صورتی که امکان دارد محل آسیب دیده را بالاتر از قلب خود نگه دارید.
  • مرحله چهارم: اگر ذرات کثیف و زباله روی زخم قرار دارند، آن ها را با استفاده از یک موچین ضدعفونی شده بردارید. این کار را با احتیاط انجام دهید تا ذرات به داخل زخم وارد نشوند.
  • مرحله پنجم: یک لایه نازک پماد آنتی بیوتیک را به آرامی روی زخم خود بمالید.
  • مرحله ششم: روی زخم، چسب زخم بزنید. سپس اطراف زخم را با گاز استریل بپوشانید و روی آن را نیز با نوار چسب پزشکی ببندید. این کار از عفونت جلوگیری می کند.
  • مرحله هفتم: بهبود سریع زخم ها روزانه یک بار پانسمان را تعویض کنید. اگر پانسمان خیس یا آلوده شد، باید بلافاصله تعویض شود.

سبک زندگی سالم

اگر می خواهید شاهد بهبود سریع زخم ها باشید، باید سبک زندگی خود را نیز اصلاح کنید. در ادامه لیستی از کارهایی که باید انجام دهید را تهیه کرده ایم.

ترک سیگار

سیگار به دلیل برخورداری از نیکوتین باعث می شود که خون و اکسیژن به خوبی به موضع آسیب دیده نرسد. این موضوع نیز در روند بهبود زخم تاخیر ایجاد می کند. از این رو توصیه می شود که حتما سیگار را کنار بگذارید.

خواب کافی

وقتی که به اندازه کافی می خوابید، به بدن کمک می کنید تا بتواند روند التیام بخشیدن به زخم را به خوبی پیش ببرد. به همین خاطر متخصصان توصیه می کنند که افراد در طول شب حداقل به مدت 8 ساعت بخوابند.

ورزش

انجام فعالیت بدنی کمک می کند که جریان خون در بدن افزایش پیدا کند. این موضوع نیز بهبود سریع زخم ها را در پی دارد. البته توجه داشته باشید که باید این تمرینات را زیر نظر مربی متخصص انجام دهید.

رژیم غذایی

بعضی از خوراکی ها مانند قندهای مصنوعی، مواد غذایی حاوی نیترات و ادویه ها برای زخم ها مضر هستند. در عوض سعی کنید غذاهایی بخورید که مواد مغذی و ویتامین های زیادی را در خود جای داده اند. به عنوان مثال انواع توت ها، ماهی، بروکلی، قارچ و فلفل، می توانند برای بهبود زخم ها بسیار مفید باشند.

همچنین از خوردن سبزیجاتی که برگ تیره دارند نیز غافل نشوید؛ چرا که آن ها مملو از آنتی اکسیدان هستند. سایر سبزیجات را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهید؛ کلسیم، آهن و ویتامین های A، C و K موجود در آن ها به بهبود سریع زخم ها کمک زیادی می کنند.

داروهای گیاهی برای بهبود زخم ها

داروهای گیاهی به دلیل خواص فوق العاده خود در بین مردم بسیار محبوب هستند. به همین خاطر در ادامه شما را با گیاهانی که به روند بهبود زخم سرعت می بخشند، آشنا می کنیم.

  • آلوئه ورا: ژل موجود در آلوئه ورا ماده ای به نام گلوکومانان را در خود جای داده است. این ژل باعث می شود که بدن کلاژن بیشتری تولید کند. کلاژن که در واقع نوعی پروتئین است، کمک می کند که زخم ها سریع تر بهبود پیدا کنند. برای درمان خود یک لایه نازک از ژل این گیاه را روی موضع صدمه دیده بمالید.
  • زردچوبه: زردچوبه به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی که دارد، باعث می شود زخم ها سریع تر التیام یابند. این موضوع نیز به علت برخورداری زردچوبه از ماده ای به نام کورکومین است. مقداری زردچوبه را با کمی آب مخلوط کنید تا ترکیبی خمیری به دست بیاید. سپس این خمیر را روی زخم بمالید.

کلام پایانی

توجه داشته باشید نکاتی که ذکر شده اند برای درمان زخم های سطحی موثر هستند. اگر علائمی مانند چرک یا بوی بد زخم، تب بیشتر از 4 ساعت، وجود توده در زیر بغل یا کشاله ران را در خود مشاهده کردید، در اسرع وقت نزد پزشک بروید. این علائم نشان دهنده عفونت هستند. شما برای بهبود سریع زخم ها چه راه کارهایی را پیشنهاد می دهید؟ خوشحال می شویم تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز در زمان بروز زخم از آن ها بهره مند شوند.