بیماری های جنسی بانوان

بررسی بیماری های جنسی بانوان

لازمه یک زندگی شاد، رابطه جنسی سالم است. وقتی به صورت ایمن رابطه برقرار نمی کنید، در معرض بسیاری از بیماری های مقاربتی قرار می گیرید. این نوع عارضه ها می توانند مردان یا زنان را درگیر کنند. با این وجود بر اساس آمارهایی که وجود دارد، بانوان بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به این بیماری ها قرار می گیرند. به همین خاطر این موضوع اهمیت زیادی دارد که آگاهی خود را نسبت به این عارضه ها افزایش دهید. همراه ما باشید تا در این نوشتار به بررسی بیماریهای جنسی بانوان بپردازیم.

فهرست مطالب

  1. علائم بیماریهای جنسی بانوان
  2. علت بیماری های جنسی
  3. بیماری های جنسی چه خطراتی دارند؟
  4. چگونه مانع بروز بیماری های جنسی شویم؟
  5. لیست بیماری های جنسی در زنان
  • کلامیدیا
  • ویروس پاپیلومای انسانی
  • سیفیلیس
  • ایدز
  • سوزاک
  • تریکومونیازیس
  1. کلام پایانی

علائم بیماریهای جنسی بانوان

متاسفانه برخی اوقات بیماریهای جنسی بانوان بدون اینکه علائمی داشته باشند، بدن فرد را تحت تاثیر قرار می دهند. بعضی مواقع نیز علائم این نوع بیماری ها پس از گذشت چند روز یا چند ماه در فرد بروز پیدا می کنند. به صورت کلی عارضه های مقاربتی می توانند با علائم زیر ظاهر شوند.

  • بروز زخم در اندام تناسلی
  • احساس درد و سوزش در زمان دفع ادرار
  • ترشحات غیرطبیعی و بد بو از واژن
  • خونریزی غیرطبیعی از واژن
  • احساس درد در هنگام برقراری رابطه جنسی
  • درد در زیر شکم
  • تب

علت بیماری های جنسی

به صورت کلی باکتری ها، انگل ها یا ویروس ها می توانند بیماریهای جنسی بانوان را در پی داشته باشند. خون، مایع منی و هرگونه مایع دیگری از بدن فرد آلوده، می تواند زنان را دچار بیماری کند.

احتمالا گمان می کنید که بیماری های مقاربتی تنها از طریق رابطه جنسی منتقل می شوند؛ اما باید بگوییم که اشتباه می کنید. عوامل دیگری مثل تزریق سوزن آلوده به بدن نیز می توانند این عارضه ها را به فرد منتقل کنند.

بیماری های جنسی چه خطراتی دارند؟

متاسفانه گاهی اوقات بیماریهای جنسی بانوان می توانند به بخش های زیادی از بدن حمله کنند و باعث بروز بیماری های کشنده و خطرناکی شوند. در واقع عارضه های مقاربتی گاهی اوقات عوارضی مانند التهاب چشم، اختلالات بارداری، آرتروز، ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان دهانه رحم را در پی دارند.

چگونه مانع بروز بیماری های جنسی شویم؟

با انجام یک سری کارهای ساده می توانید از بروز بیماری های مقاربتی جلوگیری کنید.

  • یکی از مهم ترین نکته هایی که باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب آدم امن و سالم برای رابطه جنسی است.
  • وفادار بودن به همسر و شریک عاطفی نیز می تواند از بروز این بیماری ها جلوگیری کند. در واقع وقتی با چندین نفر رابطه برقرار می کنید، شانس ابتلا خود به این عارضه های جنسی را تا میزان زیادی افزایش می دهید.
  • یک راه کار آسان برای اینکه رابطه جنسی ایمنی داشته باشید، این است که از کاندوم استفاده کنید. کاندوم نه تنها فقط برای رابطه واژینال، بلکه برای رابطه مقعدی و دهانی نیز ضروری است.

لیست بیماری های جنسی در زنان

یک رابطه جنسی ناسالم می تواند باعث بروز بیماریهای جنسی بانوان شود. در ادامه برخی از این عارضه ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

کلامیدیا

کلامیدیا در واقع نوعی عفونت باکتریایی است که به واژن، دهانه رحم، مقعد، مجرای ادرار، چشم ها و گلو آسیب وارد می کند.

وقتی که یک خانم با مرد آلوده رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی برقرار می کند، دچار این عفونت می شود. خوشبختانه این بیماری به کمک آنتی بیوتیک ها درمان می شود.

ویروس پاپیلومای انسانی

ویروس پاپیلومای انسانی را با نام hpv نیز می شناسند. این عارضه باعث می شود که روی فرج، اطراف مقعد، گردن رحم و واژن خانم ها زگیل رشد کند. این نوع عفونت انواع مختلفی دارد اما اغلب آن ها خطرناک نیستند. با این وجود برخی از این ویروس ها می توانند سرطان را در پی داشته باشند.

در بسیاری از موارد این نوع از بیماریهای جنسی بانوان بدون مداخله پزشکی بهبود پیدا می کنند. برای مواردی که نیاز به درمان دارند، پزشک از روش هایی مانند تجویز دارو، سوزاندن با جریان الکتریکی و … بهره می گیرد.

سیفیلیس

عامل ایجاد سیفیلیس باکتری به نام ترپونما پالیدوم است. از جمله علائم این عارضه می توان به بروز زخم های کوچک در بدن، زگیل یا تبخال کنار لب، دهان، مقعد و دستگاه تناسلی، گلو درد، درد عضلانی، تب، ریزش مو سکه ای، از دست دادن وزن به صورت ناگهانی، تورم غدد لنفاوی و خستگی اشاره کرد. اگر این عارضه در مراحل اولیه شناسایی شود، به راحتی بهبود پیدا می کند. در غیر این صورت این بیماری می تواند تهدید کننده زندگی نیز باشد.

ایدز

ویروسی به نام HIV باعث بروز ایدز می شود. این عارضه به سیستم ایمنی بدن حمله می کند و موجب تضعیف آن می شود. متاسفانه هنوز درمان قطعی و مشخصی برای این بیماری پیدا نشده است.

سوزاک

سوزاک می تواند در مردان یا زنان رخ دهد. از علائم این عارضه در زنان می توانیم به احساس درد در زمان دفع ادرار، درد شکم یا لگن، افزایش ترشحات از واژن و خونریزی از واژن در بین دوره های عادت ماهیانه اشاره کنیم. این عارضه از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی انتقال پیدا می کند.

تریکومونیازیس

عامل بروز این عارضه، انگلی به نام تریکوموناس واژینالیس است. متاسفانه در خیلی از موارد این بیماری بدون اینکه علائمی داشته باشد، بدن فرد را درگیر می کند. به صورت کلی نشانه های این عارضه در قسمت تحتانی دستگاه تناسلی در زنان بروز پیدا می کند. از علائم این بیماری می توان به تورم کشاله ران، تکرر ادرار، درد قسمت تحتانی شکم، احساس درد در زمان ادرار کردن یا برقراری رابطه جنسی، ترشحات بد بو، خارش، سوزش و قرمز شدن اندام تناسلی اشاره کرد. معمولا نیز این اختلال از طریق مصرف داروها بهبود پیدا می کند.

کلام پایانی

در زمان برقراری رابطه جنسی حتما نکات بهداشتی را رعایت کنید. با این وجود اگر به هر دلیلی دچار علائم مشکوکی شدید، نزد پزشک بروید. اقدام و تشخیص به موقع به کنترل بیماری و روند درمان کمک زیادی می کند. آیا شما سابقه ابتلا به بیماریهای جنسی بانوان را دارید؟ برای رفع این عارضه ها چه کارهایی انجام داده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا بیماران از آن ها بهره مند شوند.