گیاهان دارویی برای رفع بی حالی
احتمالا برای شما هم پیش آمده باشد که در طول روز با انجام کارهای کوچک دچار خستگی و ضعف شوید. ممکن است با خودتان بگویید که اگر دارویی برای رفع خستگی وجود داشت، می توانستید در روز کارهای بیشتری انجام دهید و اهداف خود را سریع تر پیش ببرید. خبر خوبی که باید به شما بدهیم این است که یک سری گیاهان دارویی وجود دارند که با کمک گرفتن از آن ها می توانید این مشکل را رفع کنید. از این رو قصد داریم در این نوشتار به معرفی گیاهان دارویی برای رفع بی حالی بپردازیم. تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- دمنوش های گیاهی برای رفع بی حالی
- چای جینسینگ
- چای نعناع فلفلی
- چای زنجبیل
- چای ریشه شیرین بیان
- چای ریحان مقدس
- چای رزماری
- چای دارچین
- گیاهان دارویی برای رفع بی حالی
- آشواگاندا
- گیاه ماکا
- گیاه رودیولا
- کلام آخر
دمنوش های گیاهی برای رفع بی حالی
گیاهان دارویی به دلیل خواص و ویژگی های فوق العاده ای که دارند، برای رفع بی حالی در بین مردم بسیار محبوب هستند. آن ها برخلاف داروهای شیمیایی عوارض کمی دارند و به راحتی با قیمتی مناسب در دسترس عموم قرار می گیرند.
چای جینسینگ
یکی از دمنوش هایی که برای رفع خستگی بسیار موثر عمل می کند، دمنوش جینسینگ است. اگر دچار خستگی مزمن هستید از نوشیدن این چای غافل نشوید. در واقع طبق تحقیقاتی که وجود دارد، چای جینسینگ باعث می شود که عملکرد فیزیکی و ذهنی شما بهبود یابد که این موضوع نیز باعث افزایش انرژی می شود.
چای نعناع فلفلی
بر اساس مطلبی که در مجله بین المللی علوم اعصاب انتشار یافته است، استنشاق عطر نعناع می تواند موجب بهبود هوشیاری افراد شود که این موضوع نیز خستگی را برطرف می کند.
چای نعناع فلفلی به دلیل اینکه حاوی منتول است، به صورت یک داروی انرژی زا عمل می کند و احساس ضعف و خستگی شما را از بین می برد.
چای زنجبیل
از زنجبیل می توانیم به عنوان یک داروی گیاهی معجزه گر یاد کنیم؛ چراکه این گیاه به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، فایده های زیادی برای سلامتی دارد. یکی از فواید این گیاه نیز است که می تواند با خستگی مبارزه کند و باعث شود که شما احساس کنید سرحال و پرانرژی هستید. خصوصا اگر بعد از ورزش انرژی خود را از دست می دهید و دچار بی حالی می شوید، دمنوش زنجبیل بخورید.
چای ریشه شیرین بیان
یک نوع خستگی به دلیل اختلالات آدرنال رخ می دهد. این عارضه باعث می شود که افراد بعد از بیدار شدن احساس کنند که خسته هستند. همچنین این اختلال عدم تمرکز و افزایش تحریک پذیری را در پی دارد. طبق تحقیقات، چای ریشه شیرین بیان می تواند با این عارضه مبارزه کند.
چای ریحان مقدس
اگر بعد از اینکه از سر کار برمی گردید، احساس می کنید که انرژی انجام هیچ کار دیگری را ندارید، سراغ ریحان مقدس بروید. طبق مطالعاتی که وجود دارد، چای ریحان مقدس بی حالی را برطرف می کند و باعث می شود که شاداب شوید.
چای رزماری
برای تهیه دمنوش با رزماری، سی گرم از ساقه این گیاه را درون یک لیتر آب بریزید. این ترکیب را 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس چای را از صافی رد کرده و نوش جان کنید. برای اینکه این دمنوش موثر واقع شود، باید آن را سه ماه مصرف کنید. در واقع این چای باید قبل از وعده های غذایی اصلی (3 وعده) مصرف شود.
چای دارچین
چای دارچین هم یکی دیگر از دمنوش هایی است که باعث می شود بدن تان به اندازه کافی انرژی داشته باشد. دو قاشق غذاخوری چوب دارچین را درون دو لیوان آب بریزید. سپس آن را روی شعله گاز بگذارید تا بجوشد. برای اینکه از این دمنوش نتیجه بگیرید، در روز چهار فنجان از آن را نوش جان کنید.
گیاهان دارویی برای رفع بی حالی
در ادامه لیستی از گیاهان دارویی مفید برای درمان بی حالی را برای شما تهیه کرده ایم.
آشواگاندا
وقتی میزان رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها در بدن متعادل نباشد، استرس اکسیداتیو رخ می دهد. این موضوع نیز عوارض زیادی را در پی دارد که یکی از آن ها خستگی مزمن است. طبق مطالعاتی که وجود دارد، گیاه آشواگاندا استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد و از این طریق باعث می شود که سرحال شوید. همچنین این گیاه استرس را کاهش می دهد، سیستم عصبی را تقویت می کند و باعث می شود که خواب باکیفیتی داشته باشید؛ همه این عوامل نیز کمک می کنند که بی حالی شما بهبود پیدا کند.
گیاه ماکا
گلیکوژن ماده ای است که به تامین انرژی بدن کمک زیادی می کند. گیاه ماکا به دلیل برخورداری از بنزیل گلوکوزینولات، باعث می شود که میزان گلیکوژن در بدن کاهش پیدا نکند. همچنین این گیاه مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه را در خود جای داده است که همه این موارد به رفع بی حالی کمک زیادی می کنند.
گیاه رودیولا
یکی دیگر از گیاهان مفیدی که در زمان بی حالی می توانید سراغ آن بروید، رودیولا است. بر اساس گفته پژوهشگران، این گیاه می تواند انرژی را افزایش دهد، موجب استقامت بدنی شود و عملکرد ذهن را تقویت کند. همه این موارد نیز به شما کمک می کنند که زندگی شاداب تری داشته باشید.
کلام آخر
علاوه بر استفاده از داروهای گیاهی، باید سبک زندگی خود را نیز اصلاح کنید. برای مثال به اندازه کافی بخوابید، استرس خود را مدیریت کنید، رژیم غذایی سالمی داشته باشید و فعالیت بدنی انجام دهید. به این نکته توجه داشته باشید که گاهی خستگی می تواند نشانه یک بیماری باشد. به همین خاطر اگر با انجام کارهای ذکر شده بهبود پیدا نکردید، نزد پزشک بروید. آیا شما تجربه بی حالی را دارید؟ برای درمان آن از چه روش هایی استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از آن ها بهره مند شوند.