تنظیم عملكرد غدد بدن

تنظیم عملکرد غدد بدن (غدد درون ریز)

سیستم غدد درون ریز به بدن کمک می کند تا بسیاری از فعالیت های حیاتی خود را انجام دهد. در واقع این غدد ابتدا هورمون ها را تولید می کنند. سپس آن ها هورمون ها را از طریق خون به بخش های مختلف بدن انتقال می دهند. مسئولیت این هورمون ها تنظیم متابولیسم، رشد، عملکرد جنسی، تولید مثل، ضربان قلب، فشار خون، اشتها، خواب و بیداری و دمای بدن است. به همین دلیل این موضوع اهمیت زیادی دارد که مراقب این غدد باشیم. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی راه کارهای تنظیم عملکرد غدد بدن (غدد درون ریز) بپردازیم.

فهرست مطالب

  1. نوشیدن آب برای تنظیم عملکرد غدد بدن (غدد درون ریز)
  2. پرهیز از مواد شیمیایی
  3. خواب کافی
  4. کاهش استرس
  5. رژیم غذایی
  • سبزیجات برگ دار
  • اسید چرب امگا 3
  • توت ها
  • آجیل و دانه ها
  1. کلام پایانی

نوشیدن آب برای تنظیم عملکرد غدد بدن (غدد درون ریز)

یکی از کارهای مهمی که می توانید برای تنظیم عملکرد غدد بدن یعنی غدد درون ریز انجام دهید، این است که در طول روز به میزان کافی آب بنوشید. آب کمک می کند که هورمون ها به راحتی به اندام های بدن منتقل شوند. متخصصان توصیه می کنند که زنان 2.7 لیتر و مردان 3.7 لیتر آب در روز مصرف کنند. البته این میزان از آب برای شرایط نرمال توصیه شده است. عواملی مانند ورزش کردن، بیمار شدن یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید، نیاز بدن به آب را افزایش می دهند.

برای اینکه مطمئن شوید بدن تان هیدراته است، ادرار خود را بررسی کنید. اگر ادرار زرد کم رنگ و شفاف باشد، یعنی بدن شما به اندازه کافی آب دارد. البته به این نکته توجه داشته باشید که نوشیدنی های شیرین یا کافئین دار مضر هستند و می توانند باعث شوند که در عملکرد هورمون ها اختلال به وجود بیاید.

پرهیز از مواد شیمیایی

اگر می خواهید به تنظیم عملکرد غدد بدن یعنی غدد درون ریز کمک کنید، مواد شیمیایی را به بدن خود انتقال ندهید. در واقع این مواد شیمیایی در پلاستیک ها، آفت کش ها و برخی از لوازم آرایشی وجود دارند. همچنین برای اینکه از ایجاد اختلال در عملکرد غدد درون ریز جلوگیری کنید، در ظروف پلاستیکی آب و غذا نخورید.

خواب کافی

یکی از راه کارهای آسان برای تنظیم عملکرد غدد بدن یعنی درون ریزها این است که در طول شب به اندازه کافی بخوابید. وقتی که خواب با کیفیتی داشته باشید، بسیاری از هورمون ها مانند کورتیزول، انسولین، هورمون رشد و لپتین عملکرد خود را به درستی انجام می دهند.

در واقع وقتی یک برنامه خواب نامنظم دارید یا به اندازه کافی نمی خوابید، هورمون ها به درستی کار نمی کنند. این موضوع نیز می تواند اختلال متابولیک، افزایش وزن یا مقاومت به انسولین را در پی داشته باشد.

متخصصان توصیه می کنند که افراد 7 الی 9 ساعت به صورت متوالی در طول شب بخوابند. همچنین اگر می خواهید به تنظیم غدد درون ریز کمک کنید، شب ها راس ساعت مشخصی به رختخواب بروید و صبح ها نیز زمان معینی از خواب بیدار شوید. این کار را حتی در روزهای تعطیل نیز انجام دهید.

کاهش استرس

استرس نه تنها اثرات روحی مخربی را در پی دارد، بلکه باعث می شود که جسم شما نیز صدمات بسیار زیادی ببیند. استرس، تنظیم عملکرد غدد بدن را بهم می ریزد. در نتیجه فرد به بیماری هایی مانند اختلالات تیروئیدی، مشکلات تولید مثل یا خستگی آدرنال مبتلا می شود.

برای اینکه استرس خود را مدیریت کنید، می توانید از روش های بسیار متنوعی بهره بگیرید. این راه کارها عبارتند از:

  • رایحه درمانی
  • موسیقی درمانی
  • یوگا
  • مدیتیشن
  • نوشتن افکار نگران کننده و آزار دهنده
  • مشغول شدن به یک سرگرمی و فعالیت مانند یادگیری ساز موسیقی
  • مراجعه به روانشناس یا روانپزشک

رژیم غذایی

با یک رژیم غذایی سالم می توانید به عملکرد غدد درون ریز و در واقع تنظیم عملکرد غدد بدن کمک زیادی کنید. در ادامه لیستی از این خوراکی های مفید را برای شما تهیه کرده ایم.

سبزیجات برگ دار

از جمله این سبزی ها می توانیم به اسفناج، کلم پیچ و چغندر سوئیسی اشاره کنیم. این نوع سبزی ها مملو از مواد مغذی هستند و به همین خاطر نیز عملکرد غدد درون ریز را تنظیم می کنند. در واقع آن ها مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی مانند منیزیم و روی را در خود جای داده اند. علاوه بر این، وجود ویتامین E و C و فیبر در آن ها، باعث می شود که هورمون ها در بدن در حالت متعادل قرار بگیرند.

اسید چرب امگا 3

ماهی های چرب مثل سالمون، ساردین و خال مخالی، دانه چیا، دانه کتان و گردو سرشار از اسید چرب امگا 3 هستند. به همین خاطر با خوردن آن ها به تعادل هورمون ها کمک زیادی می کنید.

توت ها

توت ها، این میوه های خوش رنگ و خوشمزه، فواید زیادی برای تنظیم عملکرد غدد درون ریز دارند. از جمله توت ها می توان به توت فرنگی، تمشک و شاه توت اشاره کرد. دلیل مفید بودن آن ها نیز برخورداری از آنتی اکسیدان ها و مواد شیمیایی گیاهی است.

در واقع رادیکال های آزاد در بدن می توانند عملکرد غدد درون ریز را با اختلال مواجه کنند؛ اما وقتی توت ها را می خورید، به بدن کمک می کنید تا با این رادیکال ها مبارزه کند.

همچنین با خوردن توت ها، نگران افزایش قند خون نباشید، چراکه آن ها مقدار کمی قند دارند. در واقع قند خون متعادل به غدد درون ریز کمک می کند که فعالیت خود را به درستی انجام دهد.

آجیل و دانه ها

اگر می خواهید به تولید و تنظیم هورمون ها کمک کنید، از بادام، آجیل برزیلی، دانه کدو تنبل و دانه کنجد غافل نشوید. این مواد خوراکی مقادیر زیادی مواد معدنی مانند سلنیوم و روی دارند و به همین خاطر نیز برای غدد درون ریز مفید هستند.

کلام پایانی

به صورت کلی با اصلاح سبک زندگی خود می توانید به تنظیم غدد درون ریز کمک زیادی کنید. به نظر شما برای تنظیم عملکرد غدد بدن چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟ آیا غدد درون ریز شما تاکنون دچار مشکل شده اند؟ از چه راه کارهایی جهت رفع این مشکل بهره گرفته اید؟ خوشحال می شویم تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از آن ها بهره مند شوند.