خشكی قرنیه چشم

علل، علائم و درمان خشکی قرنیه چشم

چشم به مقداری رطوبت نیاز دارد تا بتواند عملکرد خود را به درستی انجام دهد. همچنین رطوبت از چشم در برابر عفونت ها و گرد و غبار محافظت می کند. این آب توسط غدد تولید کننده اشک تامین می شود. گاهی در فرایند ترشح اشک اختلال به وجود می آید، به همین خاطر فرد به بیماری خشکی چشم مبتلا می شود. اگر چشم تان خشک است، قطعا سوالات زیادی برای شما پیش می آید. به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی علل، علائم و درمان خشکی قرنیه چشم بپردازیم تا به پرسش های احتمالی شما پاسخ دهیم.

فهرست مطالب

  1. چرا دچار خشکی قرنیه چشم می شویم؟
  2. خشکی چشم با چه علائمی ظاهر می شود؟
  3. داروهای گیاهی برای خشکی چشم
  • بابونه
  • آب گل ذرت
  • چای سبز
  • روغن زیتون
  1. درمان خانگی برای خشکی چشم
  • کمپرس گرم
  • قانون 20-20-20
  • چربی های امگا 3
  • هیدراته بودن
  1. کلام پایانی

چرا دچار خشکی قرنیه چشم می شویم؟

عوامل زیادی در بروز خشکی قرنیه چشم تاثیر گذار هستند.

  • این عارضه می تواند بخشی از فرایند پیری باشد. به همین خاطر افراد با افزایش سن دچار این عارضه می شوند. طبق آمارها این بیماری پس از 65 سالگی بروز پیدا می کند. خصوصا خشک شدن چشم در زنان در دوران یائسگی بسیار شایع است.
  • برخی اوقات نیز این موضوع از عوارض جانبی بعضی از داروها مانند آنتی هیستامین ها است.
  • گاهی به بیماری هایی مبتلا می شویم که خشک شدن چشم را در پی دارند. از جمله آن ها می توانیم به سندرم شوگرن، آرتریت روماتوئید، دیابت، بلفاریت، لوپوس و بیماری عروقی کلاژن اشاره کنیم.
  • مصرف محصولات تنباکو مانند سیگار و قلیان نیز در ایجاد این عارضه نقش پررنگی دارند.

خشکی چشم با چه علائمی ظاهر می شود؟

  • یکی از اصلی ترین علائمی که بیماران از آن شکایت دارند، احساس وجود یک چیزی مانند شن یا ماسه درون چشم است.
  • بعضی از بیماران نیز خشکی را با احساس خراشیدگی چشم توصیف می کنند.
  • برخی اوقات این عارضه می تواند باعث تاری دید در افراد شود.
  • چشمان این افراد نسبت به نور حساس می شوند و آن ها نمی توانند نور را تحمل کنند.
  • از دیگر علائم می توانیم به خارش و قرمزی چشم اشاره کنیم.

داروهای گیاهی برای خشکی چشم

داروهای گیاهی به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند، در بین مردم بسیار محبوب هستند. آن ها برخلاف داروهای شیمیایی عوارض کمی در پی دارند. همچنین می توان این داروها را با قیمتی مقرون به صرفه تهیه نمود.

بابونه

بابونه خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند برای خشکی چشم بسیار مفید باشد. مقداری بابونه تهیه کرده و آن را مانند چای دم کنید. سپس دو عدد پد پنبه ای را درون این چای خیس کنید. این پدها را روی چشمان بسته خود قرار دهید. برای اینکه این روش موثر واقع شود، پدها باید 5 الی 10 دقیقه روی چشم قرار بگیرند.

آب گل ذرت

آب گل ذرت به عنوان یک درمان فوری برای این عارضه شناخته می شود. پدهای پنبه ای را به آب گل ذرت آغشته کرده و آن ها را به مدت 5 تا 10 دقیقه روی چشم های بسته خود بگذارید.

چای سبز

چای سبز به رطوبت رسانی چشم ها کمک زیادی می کند. یک لیوان آب را جوش بیاورید. سپس یک عدد چای کیسه ای را 10 تا 15 دقیقه درون آن بگذارید. دو پد پنبه ای را داخل این چای بگذارید تا خیس شوند. در نهایت این پدها را 10 الی 15 دقیقه روی چشمان بسته خود قرار دهید. برای نتیجه گرفتن از این روش، می توانید در روز چند بار آن را انجام دهید.

روغن زیتون

برای اینکه روغن زیتون موثر واقع شود، چند قطره از آن را روی پلک های بسته خود بریزید. سپس چشمان تان را ماساژ دهید. چند دقیقه ای دست های خود را روی چشمان تان بگذارید. توجه داشته باشید که باید اجازه دهید روغن جذب پوست پلک شود و نباید آن را شستشو دهید.

درمان خانگی برای خشکی چشم

با استفاده از روش های زیر می توانید به بهبود خود کمک زیادی کنید.

کمپرس گرم

یک پارچه تمیز را درون آب داغ قرار دهید و اجازه دهید که کاملا خیس شود. سپس این پارچه را از آب بیرون آورده و فشار دهید تا آب آن خارج شود. سپس آن را روی چشمان خود قرار دهید. توصیه می شود که روزانه این کار را انجام دهید تا بهبود پیدا کنید. حتی اگر احساس کردید که خشکی چشم شما بهبود یافته است، باز هم پارچه گرم را روی چشمان خود بگذارید.

قانون 20-20-20

بسیاری از ما ساعت های زیادی را به تماشای صفحه نمایش گوشی همراه، تبلت، لپ تاپ و … اختصاص می دهیم. این موضوع می تواند خشک شدن چشم را در پی داشته باشد. از این رو در زمان استفاده از این وسیله ها هر 20 دقیقه، 20 ثانیه به فاصله 20 فوتی (610 سانتی متری) خود نگاه کنید و بیشتر پلک بزنید.

چربی های امگا 3

این نوع چربی در مواد غذایی مانند گردو، دانه کتان، روغن کانولا و ماهی هایی مانند سالمون، تن و قزل آلا یافت می شود. این مواد خوراکی کمک می کنند غده هایی که در چشم مسئول تولید چربی هستند، عملکرد خود را به خوبی انجام دهند. این موضوع نیز رفع خشکی چشم را در پی دارد.

هیدراته بودن

یکی از آسان ترین کارهایی که برای حفظ رطوبت چشم می توانید انجام دهید، نوشیدن آب است. علاوه بر این، خوردن میوه هایی که آب زیادی دارند مانند هندوانه و خیار نیز می تواند بسیار مفید باشد. برای اینکه متوجه شوید هیدراته هستید یا خیر، ادرار خود را بررسی کنید. اگر رنگ ادرار زرد روشن یا بی رنگ باشد، به این معنی است که بدن شما به میزان کافی رطوبت دارد.

کلام پایانی

در صورت بروز علائم خشکی قرنیه چشم در اسرع وقت نزد پزشک بروید. فرد متخصص با تجویز داروهایی مانند قطره به بهبود شما کمک زیادی می کند. به خاطر داشته باشید که روش های خانگی زمانی تاثیر گذار هستند که با مداخله پزشکی همراه باشند. همچنین داروهای گیاهی را تحت نظر پزشک استفاده کنید. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه را دارید؟ برای برطرف کردن آن از چه روش هایی استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از آن ها بهره مند شوند.