خشم و عصبانیت

علل، علائم و درمان خانگی معده درد عصبی

وقتی تحت فشار روانی قرار می گیریم، علاوه بر احساسات، جسم ما نیز دچار آسیب می شود. یکی از عوارض فشار روانی، معده درد عصبی است. بسیاری از ما این عارضه را تجربه کرده ایم. اگر گاه گداری دچار این مشکل می شوید، نباید نگران شوید اما اگر این عارضه به صورت دائمی همراه شما است، باید برای درمان آن چاره ای بیندیشید. از این رو قصد داریم در این نوشتار به بررسی علل، علائم و درمان خانگی معده درد عصبی بپردازیم تا به پرسش های احتمالی شما در مورد این بیماری پاسخ دهیم. همراه ما باشید.

آنچه در این مطلب خواهید خواند

  1. چرا دچار معده درد عصبی می شویم؟
  2. معده درد عصبی چه علائمی دارد؟
  3. چگونه از معده درد عصبی جلوگیری کنیم؟
  • مدیریت استرس
  • رژیم غذایی
  • ورزش
  1. درمان خانگی معده درد عصبی
  • مصرف آب
  • پرهیز از کافئین
  • داروهای گیاهی
  1. رژیم غذایی
  • صبحانه
  • نهار
  • شام
  1. کلام پایانی

چرا دچار معده درد عصبی می شویم؟

عوامل زیادی باعث می شوند که در زندگی دچار اختلالات روانی مانند استرس و افسردگی شویم. از جمله این دلایل می توانیم به طلاق، شکست عشقی، از دست دادن عزیزان، تجربه آزار و اذیت در کودکی، نقل مکان کردن به خانه جدید، فشار مالی، فشارهای تحصیلی مانند آزمون ها، ابتلا به بیماری ها، مشکلات خانوادگی و … اشاره کنیم. این مسائل نیز می توانند معده درد عصبی را در پی داشته باشند.

معده درد عصبی چه علائمی دارد؟

این عارضه می تواند علائم زیر را در پی داشته باشد.

  • یکی از اصلی ترین علائم این عارضه اضطراب است. بیماران معمولا از دلشوره رنج می برند.
  • یکی دیگر از نشانه های این اختلال، لرزیدن یا انقباض عضلات است.
  • ممکن است بیمار به صورت مکرر دچار نفخ شود.
  • بیماران معمولا بعد از اینکه کمی غذا می خورند، احساس سیری می کنند.
  • این اختلال حالت تهوع، استفراغ، سوء هاضمه، احساس گرما در شکم، تنگی نفس، بی حالی، افزایش میزان ادرار و مدفوع را نیز در پی دارد.

چگونه از معده درد عصبی جلوگیری کنیم؟

به صورت کلی در اغلب موارد با اصلاح سبک زندگی می توانید از بروز معده درد عصبی جلوگیری کنید. به همین خاطر توصیه می شود که از نکات زیر در زندگی روزمره خود بهره بگیرید.

مدیریت استرس

با استرس خود مبارزه کنید. راه کارهای زیادی برای مقابله با این احساس آزار دهنده وجود دارد. برای مثال می توانید برای رفع این عارضه روانی از رایحه درمانی، موسیقی درمانی و مدیتیشن بهره بگیرید. همچنین نوشتن افکار نگران کننده نیز می تواند به شما کمک زیادی کند. اگر این روش ها موثر واقع نشدند، نزد یک روانپزشک یا روانشناس بروید. افراد متخصص در اغلب موارد این مشکل را به راحتی درمان می کنند.

رژیم غذایی

رژیم غذایی سالم می تواند از بروز این عارضه جلوگیری کند. زیر نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی سالم داشته باشید. به عنوان مثال مصرف غذاهای فیبردار یا حاوی پروبیوتیک، سبزیجات برگدار مثل کلم پیچ، اسفناج و کاهو مانع بروز این عارضه می شود.

همچنین بهتر است که از خوردن وعده های غذایی حجیم بپرهیزید. غذای خود را به وعده های کوچک تقسیم کرده و میل کنید.

ورزش

انجام ورزش نیز می تواند بسیار مفید باشد. برای مثال یوگا یک ورزش ایده آل برای شما خواهد بود. می توانید با استفاده از فیلم های آموزشی موجود در اینترنت این ورزش را در خانه انجام دهید.

درمان خانگی معده درد عصبی

با کمک راه کارهای زیر می توانید به تسکین علائم خود کمک زیادی کنید.

 مصرف آب

گاهی به دلیل معده درد عصبی، افراد دچار استفراغ می شوند. در این زمان باید به میزان کافی آب بنوشید تا بدن تان هیدراته بماند. برای اینکه متوجه شوید بدن تان هیدراته است یا خیر، ادرارتان را بررسی کنید. اگر رنگ ادرار شفاف و زرد کم رنگ باشد، به این معنی است که بدن تان آب کافی دارد.

پرهیز از کافئین

در زمان بروز علائم، از مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های کافئین دار بپرهیزید؛ چراکه کافئین با افزایش احساس اضطراب، وضعیت بیماری را وخیم تر می کند.

داروهای گیاهی

داروهای گیاهی به دلیل اینکه نسبت به داروهای شیمیایی عوارض کمتری دارند، در بین مردم بسیار محبوب هستند. از جمله گیاهان مفید برای معده درد عصبی می توانیم به زنجبیل و نعناع اشاره کنیم. با این گیاهان دمنوش تهیه کرده و آن ها را بنوشید تا شاهد بهبود خود باشید.

رژیم غذایی

توصیه می شود که افراد مبتلا به این عارضه، از دستور غذایی زیر پیروی کنند.

صبحانه

برای صبحانه می توانید بلغور جو دو سر را با آب یا شیر غنی لبنی میل کنید. همچنین موز نیز به دلیل هضم آسان و برخورداری از پتاسیم، یک میوه مفید برای شما خواهد بود. توصیه می شود که نان مصرفی تان نیز نان تست ساده و بدون گلوتن یا نان سبوس دار باشد. ترکیب نان و کره بادام زمینی نیز می تواند ایده خوبی باشد.

نهار

 یک غذای سبک مثل آب مرغ یا سوپ سبزیجات به تسکین علائم کمک زیاد می کند. همچنین بهتر است که برنج ساده سفید یا قهوه ای را به صورت کته همراه با سبزیجات بخار پز یا مقدار کمی گوشت بدون چربی پخته شده میل کنید. پروتئین های بدون چربی مثل مرغ کباب شده و ماهی بخار پز نیز بسیار مفید هستند.

شام

 ماهی سالمون را کباب یا بخارپز کرده و میل کنید. همچنین می توانید مقداری پوره سیب زمینی را همراه با مقدار کمی کره یا روغن زیتون بخورید. ابتدا مقدار کمی پوره بخورید و اگر به معده شما سازگار بود، خوردن آن را ادامه دهید. همچنین سبزیجات بخارپز مانند کدو سبز، اسفناج و هویج نیز می توانند برای شام عالی باشند.

کلام پایانی

اگر معده درد عصبی شما به صورت مداوم بروز پیدا می کند، در اسرع وقت نزد پزشک بروید. توجه داشته باشید که در این زمان، خود درمانی انجام ندهید؛ چراکه این کار در مواردی می تواند وضعیت بیماری را وخیم تر کند. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه را دارید؟ برای رفع آن از چه روش هایی استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا بیماران از آن ها بهره مند شوند.