علل، علائم و درمان سردردهای سینوسی
سردردهای سینوسی در قسمت گونه ها، پیشانی، پشت چشم ها و پل بینی بروز پیدا می کنند. ممکن است این دردها به دلیل عفونت های ویروسی، قارچی یا باکتریایی ایجاد شوند. احتمالا با ابتلا به این عارضه سوالات زیادی برای شما به وجود بیاید. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی علل، علائم و درمان سردردهای سینوسی بپردازیم تا به پرسش های احتمالی شما پاسخ دهیم. پیشنهاد می کنیم که تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- سردردهای سینوسی چگونه ایجاد می شوند؟
- دلایل ابتلا به سردردهای سینوسی
- علائم سردردهای سینوسی
- درمان خانگی سردردهای سینوسی
- بخار آب
- محلول آب و نمک
- کمپرس گرم
- غرغره آب و نمک
- رژیم غذایی
- داروهای بدون نسخه
- سخن آخر
سردردهای سینوسی چگونه ایجاد می شوند؟
وقتی که نفس می کشیم، مقداری گرد و غبار وارد بینی ما می شود. آن ها به قسمتی به نام سینوس می رسند. سینوس ها ماده ای چسبناک به نام مخاط تولید می کنند و به همین خاطر ذرات آلوده و گرد و غبار را جذب می کنند. در نهایت این عضو از بدن مخاطی را که با مواد آلوده همراه است، به سمت بینی هدایت می کند تا از بدن خارج شوند. اما گاهی سینوس ها به دلیل عفونت و آسیب نمی توانند مخاط را به بینی تخلیه کنند. در نتیجه این موضوع باعث بروز سردردهای سینوسی می شود.
دلایل ابتلا به سردردهای سینوسی
طبق تحقیقاتی که انجام گرفته است، عوامل زیر شانس ابتلا به سردردهای سینوسی را افزایش می دهند.
- مبتلا شدن به سرماخوردگی
- آلرژی و حساسیت فصلی
- استعمال سیگار یا قرار گرفتن در معرض دود دست دوم سیگار
- مشکلاتی در بینی مانند پولیپ یا انحراف تیغه بینی
- ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن به دلیل مصرف برخی از داروها
علائم سردردهای سینوسی
همان طور که گفتیم اصلی ترین نشانه این عارضه درد در قسمت صورت است. وقتی که فرد سر خود را تکان می دهد یا خم می شود، این درد افزایش پیدا می کند. علاوه بر این ممکن است که بیمار علائم دیگری را نیز تجربه کند. از جمله آن ها می توانیم به آبریزش بینی، احساس پر بودن گوش، تب و تورم صورت اشاره کنیم.
درمان خانگی سردردهای سینوسی
با استفاده از چند روش ساده می توان سردردهای سینوسی را تا میزان زیادی تسکین داد.
بخار آب
یکی از کارهایی که می توانید برای درمان این مشکل انجام دهید، استنشاق بخار آب است. هوای گرم و مرطوب باعث می شود که سینوس ها بتوانند عملکرد خود را بهتر انجام دهند. این کار باعث افزایش گردش خون در بدن می شود. این موضوع کمک می کند که خون بتواند به قسمت صدمه دیده برسد و آن را التیام دهد.
از این رو درون یک دیگ آب را جوش بیاورید. سپس بینی خود را به آب نزدیک کنید تا بخار آن وارد بینی تان شود. البته توجه داشته باشید که نباید صورت خود را خیلی به آب نزدیک کنید؛ چراکه ممکن است دچار سوختگی شوید.
محلول آب و نمک
شستشوی بینی با محلول آب و نمک باعث می شود که مخاط ها از بینی خارج شوند و التهاب کاهش یابد. برای این کار می توان سرم های نمکی را از داروخانه ها خریداری نمود. همچنین شما می توانید با مخلوط کردن آب مقطر، تصفیه یا جوشانده شده و نمک خالص (کلرید سدیم) محلولی برای شستشوی بینی تهیه کنید.
برای انجام این کار محلول را درون یک سرنگ بریزید. سپس سر خود را کج کنید. سرنگ را درون سوراخ بینی فشار دهید تا آب، دماغ را شستشو دهد و از سوراخ دیگر خارج شود.
کمپرس گرم
گرما باعث می شود که التهاب و سردردهای سینوسی التیام پیدا کنند. به همین خاطر در زمان بروز این دردها از کمپرس گرم غافل نشوید و آن را روی موضع آسیب دیده قرار دهید. اگر کمپرس در دسترس ندارید یک پارچه تمیز را درون آب داغ خیس کنید. سپس پارچه را فشار دهید تا آب اضافی خارج شود و آن را به مدت 10 دقیقه روی پیشانی یا گونه خود بگذارید. برای اینکه این کار موثر واقع شود باید روزانه چند بار آن را انجام دهید.
غرغره آب و نمک
گاهی نیز این مشکل با گلو درد همراه است. غرغره آب و نمک می تواند این نوع درد را درمان کند. همچنین غرغره کردن گرفتگی بینی را نیز کاهش می دهد. برای اینکه از این کار نتیجه بگیرید، نصف قاشق چای خوری نمک را درون یک لیوان آب گرم بریزید و آن ها را به خوبی ترکیب کنید. سپس این محلول را چند ثانیه غرغره کنید. چند بار در روز این کار را انجام دهید.
رژیم غذایی
- مایعات: سعی کنید که به اندازه کافی آب بنوشید و هیدراته بمانید. این کار موجب بهبود شما می شود.
- ویتامین C: تقویت سیستم ایمنی باعث می شود که بدن بتواند با عفونت ها مبارزه کند. خوشبختانه ویتامین C به دلیل اینکه یک آنتی اکسیدان قوی است، می تواند این کار را برای بدن انجام دهد. این ویتامین در مواد غذایی همچون مرکبات، فلفل دلمه، توت فرنگی و کیوی به وفور یافت می شود.
- ویتامین D: ویتامین D به دلیل خواص ضد التهابی، به تسکین سردردهای سینوسی کمک می کند. با خوردن ماهی های چرب، محصولات لبنی غنی شده و زرده تخم مرغ می توان این ویتامین را برای بدن تامین نمود. همچنین از نور خورشید غافل نشوید که سرشار از ویتامین دی است.
داروهای بدون نسخه
بعضی از داروهای مسکن را می توانید بدون نسخه پزشک از داروخانه خریداری نمایید. از جمله آن ها می توانیم به ایبوپروفن، استامینوفن و ناپروکسن اشاره کنیم. البته این داروها برای تسکین موقتی مفید هستند و جایگزین درمان های پزشک نمی شوند.
سخن آخر
در صورت بروز علائم سردردهای سینوسی در اسرع وقت نزد پزشک بروید. اقدام و تشخیص به موقع به روند درمان کمک زیادی می کند. همچنین خود درمانی را نیز به صورت طولانی مدت انجام ندهید و در مواقع اورژانسی از آن ها استفاده کنید؛ چراکه این کار می تواند فرصت درمان به موقع و موثر را از شما بگیرد. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه را دارید؟ برای درمان آن از چه راه کارهایی استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا بیماران از آن ها بهره مند شوند.