درد دست

بررسی دلایل درد دست

دست ها دارای اعضای زیادی مانند استخوان، رباط، تاندون، اعصاب، پوست و … هستند. به همین دلیل ممکن است که هر یک از آن ها دچار آسیب شوند و درد دست را به وجود بیاورند. احتمالا با درد گرفتن دست تان دچار نگرانی شوید و گمان کنید که به بیماری خاصی مبتلا شده اید. اما باید به شما بگوییم که این عارضه برخی اوقات نگران کننده نیست و به راحتی درمان می شود. گاهی نیز این مشکل نشان دهنده یک اختلال خاص است. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی دلایل درد دست بپردازیم. همراه ما باشید.

آنچه در این مطلب خواهید خواند

  1. بیماری آرتروز
  2. سندرم تونل کارپال
  3. بیماری تنوسینوویت
  4. کیست های گانگلیونی
  5. عارضه نقرس
  6. اختلال لوپوس
  7. نوروپاتی محیطی
  8. پدیده رینود
  9. شکستگی استخوان دست
  • سخن آخر

بیماری آرتروز

آرتریت با علائمی مانند درد و ورم مفصل ظاهر می شود. این عارضه 100 نوع مختلف دارد اما یکی از شایع ترین آن ها آرتروز است. آرتروز می تواند بسیاری از مفاصل بدن را درگیر کند. اما معمولا نشانه های این بیماری در دست و مچ دست دیده می شوند. به همین خاطر  فرد درد دست، احساس گرما در مفصل، کم شدن حجم عضله و … را تجربه می کند.

سندرم تونل کارپال

سندرم تونل کارپال زمانی رخ می دهد که به عصب های میانی دست فشار وارد شود. این عارضه می تواند دلایل زیادی داشته باشد که آن ها را بررسی می کنیم.

  • سوابق خانوادگی: اگر یکی از اعضای خانواده تان دچار این عارضه باشد، امکان زیادی وجود دارد که شما نیز درگیر آن شوید.
  • دوره حاملگی: در دوره بارداری هورمون های خانم ها دچار تغییراتی می شوند. این تغییرات گاهی عصب ها را تحت تاثیر قرار می دهند و به آن ها فشار وارد می کنند.
  • کار کشیدن از دست: اگر با دست و مچ خود کارهای تکراری را برای مدت زمان زیادی انجام دهید، ممکن است که آن ها دچار آسیب شوند.
  • وضعیت پزشکی: گاهی نیز بیماری هایی مثل دیابت، مشکلات تیروئیدی و آرتریت روماتوئید سبب درد دست می شوند.

بیماری تنوسینوویت

اگر شست دست شما دچار درد شده است، احتمال زیادی وجود دارد که به تنوسینوویت مبتلا شده باشید. این عارضه باعث می شود که تاندون های انگشت شست دچار آسیب شوند. به همین خاطر شما نمی توانید این انگشت خود را به خوبی حرکت دهید. از جمله دلایل بروز این عارضه می توانیم به انجام حرکت تکراری و زیاد و آرتریت روماتوئید اشاره کنیم.

کیست های گانگلیونی

اگر درد دست شما همراه با بروز توده روی دست یا مچ است، می تواند به این معنی باشد که به کیست های گانگلیونی مبتلا شده اید. این توده ها که از مایع تشکیل شده اند، گاهی بسیار کوچک هستند و در برخی موارد به اندازه یک توپ تنیس رشد می کنند. این توده ها می توانند بافت نرم یا سفتی داشته باشند. این عارضه زنان را بیشتر از مردان درگیر می کند. معمولا نیز افراد در سنین 20 تا 50 سالگی دچار آن می شوند. سوابق خانوادگی و بیماری آرتریت شانس ابتلا به این اختلال را افزایش می دهند.

عارضه نقرس

نقرس یکی از انواع بیماری آرتریت است. به همین خاطر این عارضه باعث می شود که مفاصل بدن از جمله دست ها دچار درد ناگهانی شوند. ممکن است فرد علاوه بر درد دست، علائم دیگری مثل سوزش و قرمزی را نیز در خود مشاهده کند. گاهی نیز این علائم به قدری شدید هستند که فرد احساسی مانند آتش گرفتن دست را تجربه می کند.

اختلال لوپوس

عارضه لوپوس در دسته بندی بیماری های خود ایمنی قرار می گیرد. در واقع اختلالات خود ایمنی زمانی رخ می دهند که بدن به اشتباه به اندام ها و اعضای سالم خود حمله کند و به آن ها آسیب بزند. این عارضه می تواند با نشانه هایی همچون درد عضلانی، تب، ایجاد بثورات قرمز خصوصا روی صورت، ریزش مو، احساس درد در زمان تنفس، خستگی، تورم پا یا چشم و … ظاهر شود. متاسفانه این اختلال درمان قطعی و مشخصی ندارد. اما پزشک می تواند با تجویز داروها و راه کارهای خاص به بهبود علائم کمک کند.

نوروپاتی محیطی

اعصاب محیطی وظیفه انتقال پیام از مغز و نخاع را به سایر قسمت های بدن برعهده دارند. گاهی آن ها آسیب می بینند. این موضوع باعث می شود که بیمار برخی اوقات بی دلیل در بسیاری از اعضای بدن خود همچون دست ها احساس درد کند. همچنین این بیماری سبب می شود که بعضی مواقع فرد در صورت صدمه دیدن، دردی را حس نکند. این اختلال به دلایلی مانند دیابت، عفونت، مشکلات متابولیک و … رخ می دهد.

پدیده رینود

این عارضه زمانی رخ می دهد که جریان خون به دست ها به صورت محدودی برسد یا اینکه کاملا قطع شود. این اختلال ممکن است به دلیل استرس یا قرار گرفتن در هوای بسیار سرد رخ دهد. همچنین احتمال دارد که بیماری هایی همچون لوپوس یا آرتریت باعث این مشکل شوند. از دیگر دلایل می توانیم به مصرف مواد مخدر، مشکلات قلبی و عروقی، مصرف دارویی خاص، بیماری بافت همبند و … اشاره کنیم.

شکستگی استخوان دست

ممکن است به دلیل یک حادثه مانند تصادف کردن یا زمین خوردن، استخوان های شما دچار شکستگی شوند. اگر پس از ضربه دیدن دست، علاوه بر درد علائمی مثل بی حسی، ضعف، ورم و کبودی دارید، احتمال دارد که دچار شکستگی شده باشید. معمولا نیز این نوع دردها با حرکت دادن دست افزایش پیدا می کنند.

سخن آخر

اگر دچار درد دست شدید، خونسردی خود را حفظ کنید و در اسرع وقت نزد پزشک بروید. اقدام و تشخیص به موقع به بهبود علائم بیماری کمک زیادی می کند. از خود درمانی نیز بپرهیزید. این کار در مواردی می تواند فرصت درمان موثر را از شما بگیرد. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه را دارید؟ برای درمان آن از چه راه کارهایی استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا سایر بیماران نیز از آن ها بهره مند شوند.