علل و درمان درد زانو
زانوی ما بخش زیادی از وزن بدن را در حین حرکت یا ایستادن تحمل می کند. به همین دلیل آسیب دیدن آن می تواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد روزانه فرد شود. گاهی درد زانو به صورت موقتی است و در برخی موارد نیز برای طولانی مدت شخص را درگیر می کند. با آگاهی از دلایل این عارضه می توانید به درمان خود کمک زیادی کنید. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی علل و درمان درد زانو بپردازیم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- چرا دچار درد زانو می شویم؟
- استفاده بیش از حد از زانو
- ابتلا به آرتریت
- سایر دلایل
- درمان درد زانو
- درمان خانگی زانو درد
- ورزش
- سرما و گرما درمانی
- زردچوبه
- رژیم غذایی
- نمک اپسوم
- سرکه سیب
- روغن زیتون
- چگونه از ایجاد زانو درد جلوگیری کنیم؟
- کلام پایانی
چرا دچار درد زانو می شویم؟
درد زانو می تواند به علت های مختلفی رخ دهد که آن ها را بررسی خواهیم کرد.
استفاده بیش از حد از زانو
وقتی که ورزش های سخت انجام می دهید یا کارهای سنگین می کنید، به زانو فشار زیادی وارد می شود. این موضوع نیز بیماری هایی را در پی دارد که یکی از علائم آن ها زانو درد است. این عارضه ها عبارتند از:
- سندرم درد پاتلوفمورال
- بیماری ازگود اشلاتر
- تاندونیت
- بورسیت
ابتلا به آرتریت
آرتریت باعث درد و التهاب مفاصل شما از جمله زانو می شود. این اختلال انواع مختلفی دارد که آن ها شامل موارد زیر می شوند.
- آرتروز
- روماتیسم مفصلی
- آرتریت پس از سانحه
سایر دلایل
از دیگر دلایل می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- رگ به رگ شدن زانو
- پارگی رباط زانو
- پارگی مینیسک
- در رفتگی
درمان درد زانو
پزشک از روش های زیر جهت درمان درد زانو بهره می گیرد.
- پزشک ممکن است داروهایی مانند ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن را تجویز کند.
- یکی از روش های درمانی فیزیوتراپی است. این درمان خصوصا به بیماران مبتلا به آرتریت توصیه می شود. فیزیوتراپ به بیمار آموزش می دهد که تمرینات خاصی را جهت بهبود خود انجام دهد.
- برخی اوقات نیز فرد باید جراحی شود. از جمله جراحی های مرتبط به زانو می توانیم به آرتروسکوپی زانو، تعویض کلی یا جزئی مفصل اشاره کنیم.
- در بعضی موارد فرد متخصص از بیمار می خواهد که از زانو بند استفاده کند.
درمان خانگی زانو درد
با استفاده از روش های زیر می توانید به تسکین درد خود کمک زیادی کنید.
ورزش
انجام ورزش ملایم باعث می شود که زانو انعطاف پذیری خود را حفظ کند. همچنین تمرینات کمک می کنند که گردش خون به خوبی در بدن جریان پیدا کند. این موضوع تورم و التهاب را کاهش می دهد. البته اگر احساس می کنید که با انجام ورزش زانوی شما دچار درد می شود، باید این فعالیت را متوقف کنید. از جمله ورزش های مفید برای این عارضه می توانیم به شنا و یوگا اشاره کنیم.
سرما و گرما درمانی
گرما باعث می شود که عضلات شل شوند و گردش خون در آن ها افزایش یابد. سرما نیز گردش خون را کاهش می دهد. ابتدا یک کمپرس آب داغ را روی موضع آسیب دیده قرار دهید. سپس کمپرس آب سرد را بیشتر از 20 دقیقه روی زانو خود بگذارید. اگر کمپرس در دسترس ندارید می توانید از حوله گرم استفاده کنید یا یخ را داخل یک پارچه بپیچید تا سرما را به زانوی شما انتقال دهد.
زردچوبه
زردچوبه نه تنها یک ادویه خوش طعم و عطر است، بلکه خواص دارویی فوق العاده ای نیز دارد. برای اینکه این گیاه بتواند به تسکین شما کمک کند، از آن در پخت غذاهای خود استفاده کنید.
رژیم غذایی
رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در سلامت ما دارد. غذاهایی که می خورید می توانند درد زانو را کاهش دهند. از این رو سعی کنید خوراکی هایی همچون ماهی، دانه کتان، دانه چیا، میوه ها و سبزیجات بخورید.
نمک اپسوم
مقداری نمک اپسوم را درون وان آب گرم بریزید. سپس زانوی خود را در آن قرار دهید و شاهد بهبود علائم خود باشید.
سرکه سیب
برای اینکه با سرکه سیب دارویی مفید تهیه کنید، دو قاشق چای خوری از آن را درون دو فنجان آب تصفیه شده بریزید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا مخلوط شود. سپس آن را به میزان کم اما در دفعات زیاد در طول روز بنوشید.
روغن زیتون
وقتی یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و سرکه سیب را مخلوط می کنید، دارویی موضعی برای درمان زانو درد به دست می آورید. این ترکیب را روزانه یک یا دو بار روی قسمت صدمه دیده بمالید و به آرامی ماساژ دهید. این کار را تا وقتی ادامه دهید که نشانه های بهبودی را در خود مشاهده کنید.
چگونه از ایجاد زانو درد جلوگیری کنیم؟
همانطور که می دانید جلوگیری بهتر از درمان است. از این رو متخصصان توصیه می کنند که نکات زیر را رعایت کنید تا دچار این درد نشوید.
- در زمان انجام ورزش از تجهیزات ایمن استفاده کنید.
- اگر در حین انجام فعالیت بدنی زانوی شما درد می گیرد، فعالیت خود را متوقف کنید.
- بعد از اینکه کار سنگینی انجام دادید، زمانی را به استراحت اختصاص دهید.
- قبل از انجام ورزش، تمریناتی را جهت گرم شدن بدن خود انجام دهید. همچنین پس از اتمام تمرینات باید بدن خود را خنک کرده و تمرینات کششی انجام دهید.
- برای برداشتن وسیله از کابینت و … روی چهار پایه ای مطمئن بایستید.
- یکی از دلایل بروز این عارضه افزایش وزن است. به همین خاطر باید وزن متناسبی داشته باشید.
کلام پایانی
اگر درد زانوی شما برای مدت طولانی ادامه پیدا کرد، حتما در اسرع وقت نزد پزشک بروید. اقدام و تشخیص به موقع به درمان شما کمک زیادی می کند. از خود درمانی نیز پرهیز کنید؛ چراکه در مواردی این کار فرصت درمان به موقع و موثر را از شما می گیرد. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه را دارید؟ برای درمان آن از چه راه کارهایی استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا سایر بیماران نیز از آن ها بهره مند شوند.