راه کارهای درمان آسیب های سکته مغزی
گاهی اوقات عروق خونی در مغز پاره شده یا به دلایلی دچار انسداد می شوند. این موضوع نیز عدم خون رسانی به بخشی از مغز را در پی دارد. به این اختلال سکته مغزی می گویند. از علائم این عارضه می توان به ناتوانی در راه رفتن و عدم تعادل، سردرد، اختلال در بینایی، فلج یا بی حس شدن صورت، دست یا پا و ناتوانی در حرف زدن یا فهم مطالب اشاره کرد. ممکن است سال ها زمان نیاز باشد تا این عوارض بهبود پیدا کنند. قصد داریم در این نوشتار به بررسی راه کارهای درمان آسیب های سکته مغزی بپردازیم تا به فرایند درمان شما کمک کنیم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- یوگا برای درمان آسیب های سکته
- انجام تمرینات گفتاری
- رایحه درمانی
- رژیم غذایی سالم
- داروهای گیاهی برای سکته مغزی
- سخن آخر
یوگا برای درمان آسیب های سکته
یکی از راه کارهای آسان و البته موثر برای درمان آسیب های سکته مغزی، انجام ورزش یوگا است. در واقع این افراد پس از سکته مغزی، سفت شدن مفاصل و ماهیچه ها را تجربه می کنند. خوشبختانه تمرینات یوگا کمک می کنند که این مشکلات برطرف شوند.
همچنین همان طور که گفتیم، سکته مغزی باعث می شود که بیماران تعادل نداشته باشند. این نوع ورزش می تواند به این افراد کمک کند تا تعادل خود را بازیابند. البته توجه داشته باشید که این تمرینات باید زیر نظر یک مربی متخصص انجام شوند.
انجام تمرینات گفتاری
یکی از عوارضی که سکته مغزی در پی دارد این است که باعث می شود افراد نتوانند به راحتی صحبت کنند. برای رفع این مشکل می توانید از راه کارهای زیر بهره بگیرید.
- بیماران باید با خانواده و عزیزان خود وقت بیشتری را بگذرانند و سعی کنند که با آن ها حرف بزنند. البته نباید بیماران را تحت فشار قرار داد.
- از بیمار بخواهید که برخی از صداها و آواها که بیان آن ها راحت است را حدودا 10 الی 20 بار تکرار کند. برای مثال تکرار آ، او، ای و اُ می تواند به این افراد کمک زیادی کند.
- این اشخاص را تشویق کنید که کلمات را به صورت آواز ادا کنند. این کار باعث می شود که بیان کلمات برای بیماران آسان تر باشد. در واقع به این روش آهنگ درمانی می گویند.
- حرکت دادن زبان نیز باعث می شود که قدرت تکلم این اشخاص سریع تر بازگردد. برای مثال فرد باید زبان خود را به سمت بالا یا پایین حرکت دهد. در واقع باید زبان را دو ثانیه در بالا و دو ثانیه در پایین نگه دارد.
رایحه درمانی
فرایند درمان آسیب های سکته مغزی می تواند باعث استرس بیماران شود. استرس نیز عوارض زیادی را در پی دارد. به همین خاطر باید برای درمان این مشکل چاره ای اندیشید. یکی از راه کارهای موثر برای مبارزه با این عارضه روانی، رایحه درمانی است. از جمله رایحه های آرامش بخش می توانیم به اسطوخودوس، وانیل و مرکبات اشاره کنیم.
همچنین این رایحه ها باعث هوشیارتر شدن بیماران می شوند که این موضوع نیز به روند درمان کمک زیادی می کند.
رژیم غذایی سالم
یکی از کارهای ضروری برای درمان آسیب های سکته مغزی این است که بیمار یک رژیم غذایی سالم داشته باشد. به همین خاطر توصیه می شود که این بیماران از نکات زیر در برنامه غذایی خود بهره بگیرند.
- مراقب باشید که بیماران غذاهای پرچرب و شور مصرف نکنند.
- سبزیجات و میوه ها حتما باید در برنامه روزانه این افراد گنجانده شوند.
- این بیماران نباید از مصرف ویتامین D و B3 غافل شوند.
- پروبیوتیک ها نیز برای بیماران بسیار مفید هستند. در واقع آن ها می توانند از بروز عفونت پس از سکته مغزی جلوگیری کنند و به صورت کلی سلامت مغز را در پی داشته باشند.
- این اشخاص باید حتما ماهی سالمون مصرف کنند. دلیل فایده این ماهی نیز برخورداری از اسیدهای چرب امگا 3 است.
- ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خود، می تواند رادیکال های آزاد را در بدن از بین ببرد. این موضوع نیز به تقویت سیستم ایمنی بیماران و درمان آسیب های سکته مغزی کمک زیادی می کند.
داروهای گیاهی برای سکته مغزی
گیاهان دارویی به دلیل خواص درمانی فوق العاده ای که دارند، در بین مردم بسیار محبوب هستند. آن ها برخلاف داروهای شیمیایی یا بدون عوارض هستند یا اصلا عوارضی ندارند. همچنین می توان آن ها را به راحتی با قیمتی مقرون به صرفه از عطاری ها تهیه نمود.
- زردچوبه: زردچوبه به دلیل اینکه ترکیب گیاهی به نام کورکومین را در خود جای داده، برای این افراد بسیار مفید است. در واقع کورکومین به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی که دارد، به درمان آسیب های سکته مغزی کمک زیادی می کند.
- روغن نارگیل: روغن نارگیل به دلیل برخورداری از اسیدهای چرب متوسط برای افراد پس از سکته مغزی فایده زیادی دارد. در واقع این چربی ها به بدن کمک می کنند تا مواد مغذی را به خوبی جذب کند. همچنین به صورت کلی روغن نارگیل منجر به تقویت عملکرد مغز می شود.
- سرکه سیب: سرکه سیب دو فایده برای بیماران دارد. اولین مورد اینکه بدن را از سموم پاکسازی می کند. همچنین سرکه سیب خون را رقیق کرده که این موضوع منجر به افزایش خون رسانی به بخش های مختلف بدن می شود.
سخن آخر
به این نکته توجه داشته باشید که روش های ذکر شده به تنهایی نمی توانند موثر باشند. برای درمان آسیب های سکته مغزی حتما باید به پزشک مراجعه کنید و تحت نظر او قرار بگیرید. از روش های درمان خانگی نیز زیر نظر پزشک بهره بگیرید. آیا شما تاکنون دچار سکته مغزی شده اید؟ یا اطرافیان شما به این عارضه مبتلا شده اند؟ به نظر شما برای درمان این عارضه چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟ خوشحال می شویم تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از آن ها بهره مند شوند.