درمان اعتیاد به مواد مخدر

درمان اعتیاد به مواد مخدر در منزل

دلایل مختلفی باعث می شوند که افراد به سراغ مواد مخدر بروند. گاهی اوقات اشخاص به دنبال تجربه یک لذت جدید هستند و مواد مخدر را انتخاب می کنند. برخی مواقع نیز فشار و استرس روزمره اشخاص را به سمت مواد مخدر سوق می دهد؛ متاسفانه آرامش مواد کوتاه و گذرا بوده و درد و رنج آن دائمی است. اگر از اعتیاد به مواد خسته شده اید، باید بگوییم که خوشبختانه راه کارهای خانگی برای ترک کردن وجود دارند. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی درمان اعتیاد به مواد مخدر در منزل بپردازیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

آنچه در این مطلب خواهید خواند

  1. رژیم غذایی برای درمان اعتیاد به مواد مخدر
  2. انجام تمرینات بدنی
  3. پذیرش شرایط
  4. شناسایی محرک ها
  5. داروهای گیاهی
  6. کلام پایانی

رژیم غذایی برای درمان اعتیاد به مواد مخدر

غذاها تنها مسئولیت رفع گرسنگی را برعهده ندارند. آن ها می توانند در سلامت ما و درمان اعتیاد به مواد مخدر نقش بسیار مهمی داشته باشند. از این رو در ادامه لیستی از خوراکی ها و نوشیدنی های مفید برای ترک مواد را برای شما تهیه کرده ایم.

  • سبزیجات و میوه ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید و آن ها را به صورت فراوان مصرف کنید. در واقع این مواد غذایی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند. به همین خاطر آن ها به بدن فرد کمک می کنند که بتواند با قدرت بیشتری در برابر ترک کردن مواد مقاومت کند.
  • یکی دیگر از خوراکی های مفید که نباید از خوردن آن غافل شوید، آجیل است. دلیل فواید آجیل نیز وجود ویتامین های موجود در آن است.
  • غلات کامل را در برنامه روزانه خود قرار دهید. این مواد خوراکی به دلیل اینکه مملو از ویتامین ها هستند باعث تقویت بدن فرد معتاد می شوند. همچنین غلات کامل مقادیر زیادی فیبر را در خود جای داده اند و به همین خاطر برای معتادان بسیار مفید هستند.
  • سعی کنید مصرف خوراکی های شیرین و شکر را به حداقل برسانید.
  • متخصصان توصیه می کنند که به مقدار زیاد آب بنوشید. خصوصا آب سرد برای این افراد بسیار مفید خواهد بود. در واقع وقتی معتادان سعی می کنند که مواد را کنار بگذارند، دچار استرس زیادی می شوند. آب سرد کمک می کند که آن ها به لحاظ روانی آرام شوند. این موضوع نیز به درمان اعتیاد به مواد مخدر کمک زیادی می کند.

انجام تمرینات بدنی

یکی از کارهای موثر و البته لذت بخشی که می توانید برای درمان اعتیاد به مواد مخدر انجام دهید، ورزش کردن است. متخصصان توصیه می کنند که برای رهایی از مواد مخدر روزانه فعالیت بدنی انجام دهید. بهتر است که ورزش را با شدت ملایم شروع کنید. از لحاظ مدت زمان نیز باید 30 دقیقه ورزش انجام دهید. این کار باعث می شود که بدن شما انرژی خود را بازیابد.

در واقع وقتی فرد مواد مخدر مصرف می کند، در مغز وی هورمونی به نام اندورفین تولید می شود. این هورمون نیز باعث می شود که فرد احساس سرخوشی و شادی داشته باشد. مغز ما به صورت طبیعی می تواند این هورمون را تولید کند؛ اما وقتی فرد مواد مخدر مصرف می کند، در این عملکرد بدن اختلال به وجود می آید و مغز دیگر قادر نیست که این هورمون را ترشح کند. با این وجود وقتی ورزش انجام می دهید، به بدن کمک می کنید که این عملکرد خود را به درستی انجام دهد.

به صورت کلی انجام تمرینات بدنی کیفیت خواب معتادان را بهبود می دهد، باعث افزایش تمرکز آنان می شود، استرس آن ها را کاهش می دهد، خلق و خوی معتادان را بهتر می کند و به صورت کلی تمایل معتادان به مصرف مواد مخدر را کم کرده و موجب درمان اعتیاد به مواد مخدر می شود.

پذیرش شرایط

یکی از مهم ترین کارهایی که برای درمان اعتیاد به مواد مخدر باید انجام دهید، پذیرش شرایط است. قبول کنید که به مواد مخدر معتاد شده اید. تا وقتی که این موضوع را قبول نکنید، نمی توانید اقدامات درمانی را انجام دهید. این موضوع نیز طبیعی است که احساس گناه یا شرمندگی کنید؛ اما باید بدانید که اعتراف به مشکل، نشان دهنده شجاعت و اراده شما برای ترک کردن مواد مخدر است.

شناسایی محرک ها

برای اینکه بتوانید به درمان خود کمک کنید، باید شرایطی که باعث می شوند به مواد مخدر رو بیاورید را شناسایی کنید. در واقع وقتی بدانید چه عواملی شما را به استعمال مواد مخدر سوق می دهند، می توانید آن ها را مدیریت کنید.

برای مثال فشارهای روانی کاری، بیماری های جسمی و روحی، شرایط نامساعد خانوادگی و … می توانند زمینه ساز مصرف مواد مخدر شوند. به همین خاطر باید برای آن ها چاره ای بیندیشید. مثلا برای رفع مشکلات جسمی و روحی نزد پزشک بروید. مشکلاتی که در زندگی شخصی و خانوادگی دارید را به صورت مسالمت آمیز از طریق گفتگو حل کنید.

داروهای گیاهی

داروهای گیاهی نقش بسیار مهمی در سلامت انسان ها دارند. آن ها به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند در بین مردم محبوب هستند. به عنوان مثال آن ها برخلاف داروهای شیمیایی عوارض کمی در پی دارند و به راحتی نیز در دسترس قرار می گیرند. برخی از داروهای گیاهی موجب درمان اعتیاد به مواد مخدر می شوند. از جمله این گیاهان می توانیم به خار مریم، آویشن، زعفران، رزماری و بادرنجبویه اشاره کنیم.

کلام پایانی

اگرچه که درمان های خانگی می توانند به ترک اعتیاد کمک کنند؛ اما این موارد زمانی تاثیر گذار خواهند بود که با مداخله پزشکی همراه باشند. به همین خاطر زیر نظر یک فرد متخصص اعتیاد خود را ترک کنید. آیا شما تجربه اعتیاد را دارید؟ به نظر شما برای درمان اعتیاد به مواد مخدر چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟ آیا راه کاری برای حمایت از معتادان سراغ دارید؟ خوشحال می شویم تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از آن ها بهره مند شوند.