دیابت عصبی

بررسی کامل دیابت عصبی و علائم آن

در زندگی امروزی، بسیاری از ما در طول زندگی استرس را تجربه می کنیم. در زمان بروز این مشکل روانی ممکن است با سوالات منفی زیادی رو به رو شویم. یکی از این پرسش ها این است که آیا احتمال دارد به دلیل استرس دچار دیابت عصبی شوم؟ تحقیقات زیادی در مورد ارتباط استرس و دیابت وجود دارد که در این نوشتار آن ها را با جزئیات به شما توضیح خواهید داد. برای بررسی کامل دیابت عصبی و علائم آن همراه ما باشید.

 

آنچه در این مطلب خواهید خواند

  1. دیابت عصبی چگونه رخ می دهد؟
  2. تاثیر استرس بر بیماران دیابتی و افراد سالم
  • اثر استرس در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1
  • اثر استرس در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
  • آیا افراد سالم در اثر استرس به دیابت مبتلا می شوند؟
  1. علائم دیابت عصبی در افراد دیابتی
  • ایجاد تغییر در خلق و خو
  • اختلال شناختی
  • علائم فیزیکی
  1. چه عواملی باعث بروز دیابت عصبی می شوند؟
  2. درمان دیابت عصبی با استفاده از داروها
  3. درمان دیابت عصبی در طب سنتی
  4. کلام پایانی

 

 

 

دیابت عصبی چگونه رخ می دهد؟

نکته مهمی که باید در ابتدای مطلب به شما بگوییم این است که در علم پزشکی و در دسته بندی دیابت، عنوانی به نام دیابت عصبی نداریم و این اصطلاحی رایج در بین عامه مردم است.

اکنون به شما توضیح می دهیم که دیابت عصبی به چه معنا است و چگونه ایجاد می شود.

وقتی که شما در شرایط پرتنش قرار می گیرید، دچار استرس می شوید. در این زمان برای اینکه بدن بتواند عملکرد خود را به درستی انجام دهد، هورمون هایی به نام های کورتیزول و آدرنالین تولید می کند. اگرچه این که هورمون ها با استرس مبارزه می کنند، اما باعث می شوند که انسولین نتواند مسئولیت خود را انجام دهد. اما وظیفه انسولین چیست؟ این هورمون قندی که در خون وجود دارد را به سلول های بدن می رساند. اگر انسولین نتواند این کار را انجام دهد، قند در خون باقی می ماند و می گوییم فرد دچار دیابت شده است.

 

تاثیر استرس بر بیماران دیابتی و افراد سالم

استرس در بیماران دیابتی نوع 1 و 2 و افراد سالم تاثیرات متفاوتی می گذارد که آن ها را بررسی خواهیم کرد.

 

اثر  استرس در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1

در این نوع بیماران استرس می تواند منجر به افزایش یا حتی کاهش قند خون شود.

 

اثر  استرس در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

در این بیماران استرس باعث افزایش قند در خون می شود.

 

آیا افراد سالم در اثر استرس به دیابت مبتلا می شوند؟

در جواب به این پرسش باید بگوییم خیر. اگرچه که در زمان استرس قند خون افراد سالم افزایش پیدا می کند اما بدن قادر است که این مشکل را کنترل کند. اما احتمال دارد که اضطراب زمینه ابتلا به دیابت نوع 2 را فراهم کند. در واقع این مشکل به دلیل استرس طولانی مدت رخ می دهد.

 

 

علائم دیابت عصبی در افراد دیابتی

استرس در افراد دیابتی با علائم زیر بروز پیدا می کند.

ایجاد تغییر در خلق و خو

ممکن است که بیماران دیابتی در شرایط استرس زا دچار بی قراری، پرخاشگری، زود رنجی و عصبانیت شوند.

اختلال شناختی

احتمال دارد که این افراد علائمی همچون خستگی مفرطی، افکار منفی، افسردگی و مشکلاتی در حافظه را در خود مشاهده کنند.

علائم فیزیکی

از نشانه های فیزیکی می توانیم به اختلال در عملکرد جنسی، فشردن دندان ها روی هم، مشت کردن دست ها، مشکلات گوارشی، تعریق زیاد، سردرد، تاری دید، تکرر ادرار، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ اشاره کنیم.

 

 

چه عواملی باعث بروز دیابت عصبی می شوند؟

علاوه بر استرس، مواردی که در ادامه خواهیم گفت نیز باعث بروز دیابت عصبی می شوند.

  • برای اینکه از ابتلا به دیابت عصبی جلوگیری کنید، توصیه می شود که میل کردن شکر و شیرینی را کنترل کنید. همچنین شاید برای شما جالب باشد که بدانید مصرف غذاهای چرب نیز باعث افزایش قند در خون می شوند. به همین خاطر بهتر است که برای خود یک رژیم غذایی سالم داشته باشید.
  • کافئین فواید زیادی همچون رفع خستگی دارد. اما به این نکته توجه داشته باشید که مصرف افراطی آن می تواند استرس را در افراد افزایش دهد. این موضوع باعث می شود که قند خون نیز زیاد شود.

 

 

درمان دیابت عصبی با استفاده از داروها

معمولا زمانی که به دلیل استرس دچار افزایش قند خون می شوید، پزشک داروهای زیر را برای شما تجویز می کند.

 

سولفونیل اوره: این دارو کمک می کند که انسولین بیشتری تولید شود و داخل خون برود. این موضوع به کاهش قند خون کمک زیادی می کند.

داروهای مهار کننده آلفا گلوکوزیداز: از جمله این داروها می توانیم به آکاربوز و میگلیتولم اشاره کنیم. معمولا پزشک توصیه می کند که  این نوع داروها را بعد از میل غذا استفاده کنید. آن ها باعث می شوند که گلوکز موجود در سیستم گوارش، دیر جذب شود.

مهار کننده های دی پپتیدیل پپتیداز: با مصرف این دارو، بدن شما برای مدت زمان طولانی تری انسولین تولید خواهد کرد. در واقع این داروها از این طریق باعث کاهش قند خون می شوند.

 

 

درمان دیابت عصبی در طب سنتی

استفاده از روش های طب سنتی زیر نظر پزشک متخصص می تواند به درمان دیابت عصبی کمک زیادی کند. این نکات عبارتند از:

  • قرار دادن میوه و سبزی تازه در رژیم غذایی
  • مصرف شیر و خرما
  • پرهیز از خوردن غذاهای پرکالری
  • نوشیدن دمنوش هایی همچون اسطوخودوس، سنبل الطیب و گل گاو زبان
  • مصرف دارچین

 

کلام پایانی

برای جلوگیری از استرس بهتر است که برنامه ای برای مراقبت از خود تهیه کنید. برای مثال ورزش انجام دهید، به اندازه کافی بخوابید، دارو و غذاهای خود را نیز به موقع بخورید. همچنین صحبت کردن با یک روانشناس یا روانپزشک می تواند به کنترل استرس شما کمک زیادی کند. به یاد داشته باشید که در زمان بروز اضطراب با خودتان مهربان باشید تا مشکل تان زودتر برطرف شود.

علاوه بر این، در زمان بروز هرگونه علائمی از دیابت عصبی، سریع نزد یک پزشک متخصص بروید. خود درمانی نه تنها موجب بهبود شما نمی شود، بلکه ممکن است وضعیت بیماری تان را نیز وخیم کند. آیا شما تاکنون دچار دیابت عصبی شده اید؟ برای کنترل این وضعیت از چه راه کارهایی بهره گرفته اید؟ خوشحال می شویم که تجربیات خود را برای ما بنویسید تا سایر افراد نیز از آن ها استفاده کنند.