رفع عفونت های مزمن و معرفی انواع آن ها
بیماری های مزمن به عارضه هایی می گویند که برای مدت طولانی سلامت فرد را تحت تاثیر قرار می دهند. در واقع علائم این نوع اختلالات حداقل برای 6 ماه در بدن فرد مشاهده می شود. احتمال دارد در این مدت گاهی علائم به خودی خود ناپدید شوند و مجددا بروز پیدا کنند. گاهی اوقات عوامل عفونی مثل باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها یا انگل ها در بدن حضور پیدا می کنند و باعث بروز عفونت های مزمن می شوند. قصد داریم در این نوشتار به بررسی راه کارهای رفع عفونت های مزمن و معرفی انواع آن ها بپردازیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- روش های رفع عفونت های مزمن
- سبک زندگی سالم برای بهبود عفونت مزمن
- معرفی انواع عفونت های مزمن
- هپاتیت C
- هپاتیت B
- عفونت HIV
- بیماری لایم
- بیماری سل
- کاندیدیازیس
- سینوزیت
- عفونت دستگاه ادراری
- کلام پایانی
روش های رفع عفونت های مزمن
برای رفع عفونت های مزمن، پزشک با توجه به وضعیت بیمار از روش های مختلفی بهره می گیرد. در ادامه این راه کارهای درمانی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
- آنتی بیوتیک ها: همانطور که گفتیم، گاهی اوقات عفونت های مزمن به دلیل حمله باکتری ها به بدن بروز پیدا می کنند. در این زمان پزشک برای رفع این مشکل آنتی بیوتیک ها را تجویز می کند. نکته مهمی که در مورد این داروها وجود دارد این است که بیماران حتی از پس بهبود علائم نیز باید آن ها را تا زمانی که پزشک توصیه می کند، مصرف کنند.
- داروهای ضد قارچ یا ضد ویروسی: برخی مواقع قارچ ها یا ویروس ها در بدن حضور پیدا می کنند و برای مدت طولانی باعث بیماری فرد می شوند. برای مبارزه با این عوامل بیماری زا، پزشک توصیه می کند که بیمار داروهای ضد قارچ یا ضد ویروسی استفاده کند.
- جراحی: در بعضی از موارد فرد متخصص برای رفع عفونت های مزمن، جراحی را تجویز می کند. با کمک این روش، بافت عفونی و آسیب دیده از بدن برداشته می شود. همچنین اگر بیمار دچار آبسه باشد، جراح این آبسه را تخلیه می کند.
سبک زندگی سالم برای بهبود عفونت مزمن
یکی از کارهای مهمی که فرد باید برای درمان انجام دهد این است که سبک زندگی خود را اصلاح کند. در واقع با این کار سیستم ایمنی بیمار تقویت می شود. در نتیجه بدن می تواند با عوامل عفونت زا به خوبی مبارزه کند. برای اینکه زندگی سالمی داشته باشید نکات زیر را رعایت کنید.
- زیر نظر مشاور تغذیه یک رژیم غذایی سالم تهیه کنید.
- ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید. بهتر است که تمرینات بدنی را تحت نظر یک مربی متخصص انجام دهید.
- استرس خود را درمان کنید. برای درمان استرس و در نتیجه رفع عفونت های مزمن راه کارهای زیادی وجود دارد. برای مثال برای مقابله با این عارضه روانی از یوگا، مدیتیشن، موسیقی درمانی، رایحه درمانی یا نوشتن افکار آزار دهنده بهره بگیرید. همچنین انجام یک فعالیت و سرگرمی مانند آموزش ساز زدن نیز می تواند مفید باشد. اگر راه کارهای ذکر شده موثر واقع نشدند، نزد روانپزشک یا روانشناس بروید. در اغلب موارد این مشکل به راحتی درمان می شود.
معرفی انواع عفونت های مزمن
در ادامه لیستی از عفونت های مزمن را برای شما تهیه کرده ایم.
هپاتیت C
این بیماری باعث می شود که سلامت کبد به خطر بیفتد. علائم این عارضه عبارتند از: خستگی، تب، تغییر رنگ مدفوع، درد مفصل ها، کم شدن اشتها، ادرار غلیظ و تیره رنگ، درد شکم، زرد شدن پوست و چشم ها، تهوع و استفراغ.
هپاتیت B
این عارضه نیز به کبد آسیب وارد می کند. از جمله علائم این اختلال می توان به ادرار تیره رنگ، خستگی، تب، مدفوع به رنگ خاکستری یا کم رنگ، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، درد شکم و یرقان اشاره کرد.
عفونت HIV
این نوع عفونت می تواند بیماری ایدز را در پی داشته باشد. در واقع این عفونت سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال می کند.
بیماری لایم
این بیماری به دلیل نیش نوعی کنه بروز پیدا می کند. نشانه های این عارضه شامل سردرد، درد مفاصل، تب، خستگی، ایجاد بثورات پوستی، سوزن سوزن شدن دست و پا، از دست دادن حافظه و از بین رفتن تونوس عضلانی صورت می شود.
بیماری سل
بیماری سل به سلامت ریه آسیب وارد می کند. علائم این اختلال عبارتند از: تورم غدد لنفاوی، تنگی نفس، درد قفسه سینه در زمان نفس کشیدن، خستگی، از دست دادن وزن، کاهش حجم عضله، بی اشتهایی یا کم اشتهایی، خلط خونی، سرفه مزمن، عرق شبانه و تب.
کاندیدیازیس
این عارضه به دلیل نوعی قارچ به نام کاندیدا در بدن ظاهر می شود. این بیماری می تواند با نشانه هایی مانند ریزش مو، خارش و پوست ملتهب همراه باشد.
سینوزیت
سینوزیت به دلیل عفونت های باکتریایی یا ویروسی بروز پیدا می کند. این بیماری علائمی مانند سردرد، گوش درد، دندان درد، گرفتگی بینی، گلو درد، سرفه، تورم صورت، اختلال در عملکرد حافظه، خستگی، اختلال در بینایی، بوی بد دهان، بی اشتهایی، تلخ و خشک شدن دهان و … را در پی دارد.
عفونت دستگاه ادراری
عفونت دستگاه ادراری به دلیل وجود نوعی باکتری در بدن بروز پیدا می کند. در واقع این باکتری می تواند بخش های مختلف دستگاه ادراری یعنی کلیه، حالب، مثانه و مجرای ادراری را دچار عفونت کند. نشانه های این عفونت نیز عبارتند از: سوزش ادرار، تکرر ادرار بدون دفع ادرار به میزان زیاد، نیاز به دفع فوری ادرار، ادرار خون آلود، کدر یا ابری، بوی شدید ادرار، درد لگن در زنان و درد مقعد در مردان، درد در کمر و پهلوها، تب و لرز، تهوع، خستگی، استفراغ و …
کلام پایانی
نکته مهمی که در زمان بروز عفونت های مزمن باید بدانید این است که حتما به صورت منظم نزد پزشک بروید تا علائم بیماری کنترل شود. آیا شما تاکنون دچار این نوع بیماری ها شده اید؟ برای رفع عفونت های مزمن چه کارهایی انجام داده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از آن ها بهره مند شوند.