دلایل، علائم و درمان ریزش مو
به صورت طبیعی موهای ما می ریزند و مجددا رشد می کنند. طبق تحقیقاتی که وجود دارد، یک فرد سالم در روز 100 عدد از موهای خود را از دست می دهد. اما در بعضی موارد با ریزش موها، آن ها دوباره رشد نمی کنند. این موضوع می تواند روی اعتماد به نفس فرد تاثیر منفی بگذارد و در فعالیت های روزمره او اختلال ایجاد کند. اما راه کارهایی جهت بهبود این مشکل وجود دارد. قصد داریم که در این نوشتار به بررسی دلایل، علائم و درمان ریزش مو بپردازیم. پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- چرا دچار ریزش مو می شویم؟
- ریزش مو با چه علائمی ظاهر می شود؟
- داروهای گیاهی برای ریزش موها
- چای سبز
- روغن آفتابگردان
- آب پیاز
- روغن رزماری
- روغن نارگیل
- چگونه از ریزش موها جلوگیری کنیم؟
- کلام آخر
چرا دچار ریزش مو می شویم؟
دلایل زیادی در بروز این مشکل نقش دارند که آن ها را به شما خواهیم گفت.
- عوامل خانوادگی و ارثی: اگر والدین شما دچار ریزش مو هستند، ممکن است که شما نیز درگیر این مشکل شوید.
- بیماری: عفونت قارچی در پوست سر می تواند باعث شود که موهای خود را از دست بدهید.
- نحوه بستن مو: افرادی که موهای خود را به صورت دم اسبی می بندند یا آن ها را می بافند بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این عارضه قرار می گیرند. همچنین اکستنشن مو نیز شانس ریختن موها را افزایش می دهد.
- تغییرات هورمونی: در دوره های بارداری و یائسگی، هورمون زنان دچار تغییراتی می شود. این تغییرها می توانند عوارض زیادی از جمله ریزش موها را در پی داشته باشند.
- داروها: گاهی نیز این عارضه از عوارض جانبی بعضی از داروها مانند داروهای شیمی درمانی است.
- رژیم غذایی: کمبود آهن یا پروتئین نیز می تواند سبب ایجاد این مشکل شود.
- شرایط زندگی: گاهی افراد در زندگی دوران های استرس زایی را تجربه می کنند. برای مثال ممکن است عمل جراحی سختی انجام دهند یا تجربه فوت یکی از عزیزان خود را داشته باشند.
ریزش مو با چه علائمی ظاهر می شود؟
ریزش مو می تواند تمام افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. در بعضی اشخاص خط رویش مو عقب نشینی می کند. گاهی نیز فرد شاهد نازک شدن تمام موهای سر خود خواهد بود. در برخی مواقع قسمت های کوچکی از موی سر دچار ریزش می شوند. حتی امکان دارد که موهای بدن فرد نیز کم شوند.
داروهای گیاهی برای ریزش موها
داروهای گیاهی برخلاف داروهای شیمیایی عوارض کمی دارند. همچنین می توان آن ها را با قیمتی مقرون به صرفه به راحتی تهیه نمود.
چای سبز
چای سبز علاوه بر طعم دلپذیری که دارد، می تواند به ریزش موها نیز کمک کند. این گیاه مملو از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین است. به همین خاطر برای موها بسیار مفید است.
روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان به دلیل اینکه حاوی اسید اولئیک است، بسیاری از مشکلات مربوط به مو را رفع می کند. اگر موهای شما دچار شکستگی می شوند یا نازک شده اند، از روغن آفتابگردان غافل نشوید. همچنین این روغن می تواند مانع پیشرفت الگوی طاسی مردانه شود.
آب پیاز
اگرچه که ممکن است آب پیاز بوی خوشایندی نداشته باشد اما باید بدانید که خواص فراوانی دارد. آب پیاز مملو از گوگرد است و به همین خاطر می تواند به تقویت موها کمک زیادی کند. شب ها قبل اینکه بخوابید آب پیاز را روی پوست سرتان بمالید. سپس صبح سر خود را بشویید. این کار می تواند به صورت چشمگیری باعث بهبود شما شود.
روغن رزماری
با استفاده موضعی از روغن رزماری می توانید به تقویت موهای خود کمک زیادی کنید. برای اینکه این روش درمانی موثر واقع شود، چهار یا پنج قطره از این روغن را روی سر خود بریزید. سپس سرتان را به آرامی ماساژ دهید. این روغن باید ده دقیقه روی موهای شما بماند و بعد از گذشت این مدت، موها را به خوبی شستشو دهید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل باید به صورت موضعی استفاده شود. ابتدا مقدار کمی از آن را روی قسمتی از سر خود تست کنید. پس از یک یا دو روز اگر عوارضی مشاهده نکردید، روغن را روی تمام سر خود بریزید. برای اینکه این روغن بتواند موثر واقع شود، باید دو یا سه روز در هفته یا یک شب در میان مصرف شود. توجه داشته باشید که این روش نیز در طولانی مدت اثر بخش خواهد بود. در واقع حدودا 3 تا 6 ماه باید منتظر نتایج آن بمانید.
چگونه از ریزش موها جلوگیری کنیم؟
با استفاده از چند روش ساده می توانید مانع ریزش موهای خود شوید.
- موها را به صورت شل ببندید. سفت بستن موها باعث آسیب دیدن آن ها می شود.
- سعی کنید خیلی به موهای خود دست نزنید و آن ها را پیچ ندهید.
- بعد از اینکه از حمام خارج شدید، موها را با استفاده از یک حوله به آرامی خشک کنید.
- مواد غذایی حاوی آهن و پروتئین بخورید.
- اگر به بیماری تیروئید مبتلا هستید، داروهای خود را به صورت منظم مصرف کنید.
- برای کاهش استرس از روش هایی مانند مدیتیشن، گوش دادن به موسیقی، ماساژ و … بهره بگیرید.
- بعضی از وسیله ها مانند سشوار، برس حرارتی و اتو مو نیز باعث ریختن موها می شوند. به همین خاطر استفاده از آن ها را به حداقل برسانید.
کلام آخر
در صورت ریزش مو در اسرع وقت نزد پزشک بروید. اقدام و تشخیص به موقع به روند درمان کمک زیادی می کند. از خود درمانی نیز بپرهیزید؛ این کار می تواند فرصت درمان به موقع و موثر را از شما بگیرد. داروهای گیاهی را نیز با مشورت پزشک یا متخصص طب سنتی مصرف کنید. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه را دارید؟ برای درمان آن از چه راه کارهایی استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا سایر افراد نیز از آن ها بهره مند شوند.