سرطان سینه

بررسی علل، علائم، روش های درمانی و جلوگیری از سرطان سینه

ممکن است به دلیل ابتلا اطرافیان یا خودتان به سرطان سینه، دچار نگرانی و استرس زیادی شوید. در این زمان پرسش های زیادی برای شما به وجود خواهد آمد. خوشبختانه امروزه به دلیل اطلاعات نامحدودی که در اینترنت وجود دارد می توانید پاسخ این سوالات را دریافت کنید.

از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار به سوال های احتمالی شما در زمینه این بیماری پاسخ دهیم تا از نگرانی های شما کم کنیم. با آگاهی از بیماری می توانید شرایط خودت تان را به خوبی مدیریت کنید. برای بررسی علل، علائم، روش های درمانی و جلوگیری از سرطان سینه تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

فهرست مطالب

  1. سرطان سینه چگونه رخ می دهد؟
  2. چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند؟
  3. علائم سرطان سینه
  4. روش های درمان سرطان سینه
  5. سخن آخر

 

 سرطان سینه چگونه رخ می دهد؟

بدن ما طی فرایندی سلول های پیر و آسیب دیده را از بین می برد و سلول های جدید را جایگزین می کند. اما گاهی عملکرد این چرخه دچار اختلال می شود و بدن به اشتباه سلول هایی که محکوم به مرگ هستند را تکثیر می کند. آن ها به طور غیر طبیعی افزایش پیدا می کنند و تومورها را به وجود می آورند.

در بعضی موارد این تومورها فقط در یک قسمت از بدن به طور ثابت رشد می کنند. به آن ها تومورهای غیر سرطانی و خوش خیم می گویند. گاهی اوقات نیز سلول های سرطانی خودشان را به بخش های دیگر بدن می رسانند که به آن ها تومور سرطانی یا بدخیم گفته می شود.

سینه از 3 قسمت تشکیل شده است. بخش اول لوبول ها نام دارند که وظیفه آن ها تولید شیر است. بخش دوم مجراها هستند که مسئولیت آن ها رساندن شیر به نوک پستان است. قسمت سوم نیز بافت همبند است که در واقع تمام اجزای سینه را در کنار هم نگه می دارد.

در اغلب موارد سرطان سینه از قسمت لوبول ها و مجراها شروع می شود. امکان دارد که سلول های سرطانی از قسمت سینه به سایر بخش های بدن نیز بروند. در این حالت می گوییم سرطان متاستاز کرده است.

 

چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند؟

  • اغلب سرطان سینه در خانم های بالای 50 سال بروز پیدا می کند. اما برخی اوقات خانم های زیر 50 سال نیز به این عارضه مبتلا می شوند. اگرچه که این بیماری بیشتر در خانم ها شایع است اما در موارد نادری مشاهده شده است که مردان نیز دچار آن شده اند.
  • شروع عادت ماهانه در سنین کم و شروع یائسگی در سنین بالا، باعث می شود که زنان در معرض ابتلا به این بیماری قرار بگیرند.
  • یکی دیگر از دلایل مبتلا شدن به این عارضه سوابق خانوادگی است. اگر فردی در خانواده تان دچار سرطان سینه شده باشد، امکان زیادی وجود دارد که شما نیز به آن مبتلا شوید. همچنین اگر خودتان در گذشته سابقه ابتلا به این بیماری را داشته اید، ممکن است مجددا نیز درگیر آن شوید.
  • دیگر عواملی که شانس ابتلا شما به این عارضه را زیاد می کنند عبارتند از: چاقی، عدم انجام ورزش، پرتو درمانی، مصرف هورمون های زنانه، حامله شدن بدون زایمان، استفاده از مواد مخدر و نوشیدنی های الکی، زایمان پس از 30 سالگی و شیر ندادن به نوزاد تا قبل از این سن، جهش ژنتیکی

 

علائم سرطان سینه

اگر علائم زیر را در خود مشاهده کردید، توصیه می شود که به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • احساس وجود توده در سینه یا زیر بغل
  • همسان نبودن اندازه پستان ها
  • ایجاد تغییر در ظاهر سینه ها
  • ترشح چرک، خون یا هر نوع مایعی از نوک سینه
  • بروز تغییر در اندازه و رنگ نوک سینه
  • ایجاد تو رفتگی یا برآمدگی در قسمت نوک پستان
  • تغییر پوست سینه به حالت پوست پرتقال
  • درد در سینه
  • خارش، سوزش یا پوسته پوسته شدن نوک سینه

 

 

راه کارهایی برای جلوگیری از سرطان سینه

  • وزن خود را کنترل کنید تا دچار چاقی نشوید.
  • یک رژیم غذایی سالم داشته باشید. برای مثال میوه، سبزیجات و غذاهای لبنی سرشار از کلسیم و پروتئین بدون چربی بخورید. از مصرف گوشت های فرآوری شده بپرهیزید. گوشت قرمز را نیز به اندازه کافی بخورید.
  • به صورت منظم ورزش انجام دهید.
  • نوشیدنی های الکلی مصرف نکنید.
  • غربالگری انجام دهید. این کار باعث می شود که تومورها در مراحل اولیه شناسایی شوند.
  • به صورت مرتب سینه های خود را معاینه کنید.
  • سیگار کشیدن را کنار بگذارید.

 

روش های درمان سرطان سینه

پزشک با توجه به وضعیت بیمار ممکن است از هر یک از روش های درمانی زیر برای درمان کمک بگیرد.

 

پرتو درمانی: در این روش درمانی، پرتوهایی به قسمت های سرطانی تابیده می شوند که قادر هستند آن ها را از بین ببرند. معمولا پزشک از این روش همراه با شیمی درمانی و جراحی بهره می گیرد.

شیمی درمانی: در این روش داروها را داخل سرم فرد بیمار تزریق می کنند. همچنین گاهی از فرد خواسته می شود که قرص های شیمیایی را مصرف کند.

دارو درمانی: پزشک با تجویز دارو سعی می کند به روند درمان بیمار سرعت ببخشد.

لامپکتومی: در این روش، فرد متخصص فقط بافتی از سینه را که دچار سرطان شده است بر می دارد.

ماستکتومی: در این نوع درمان، علاوه بر بافت سرطانی، بافت های اطراف تومور نیز برداشته می شوند. علت این کار نیز این است که بیماری مجدد به بدن فرد باز نگردد.

هورمون درمانی: پزشک با این کار سعی می کند که رشد سلول های سرطانی را متوقف کند یا سرعت تکثیر آن ها را کاهش دهد.

 

سخن آخر

به یاد داشته باشید که در زمان بروز نشانه های بیماری در سینه تان، در اسرع وقت نزد یک پزشک متخصص بروید. تشخیص زود هنگام بیماری می تواند به درمان بهتر و سریع تر شما کمک زیادی کند. آیا شما تاکنون به سرطان سینه مبتلا شده اید؟ یا در اطرافیانتان کسی دچار این عارضه شده است؟ برای درمان آن چه کارهایی انجام داده اید؟ خوشحال می شویم که تجارب مثبت خود را در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید. نظرات شما باعث می شود که افراد مبتلا به این عارضه با انگیزه بیشتری روند درمان خود را طی کنند.