سم زدائی

راه کارهای طبیعی سم زدائی بدن

در طول زندگی بدن ما در معرض بسیاری از آلودگی ها و سموم قرار می گیرد. برای مثال هوای آلوده، غذاهای فرآوری شده و عادت های ناسالم باعث انباشته شدن سموم در بدن می شوند. این موضوع نیز می تواند بیماری های زیادی را در پی داشته باشد؛ اما نگران نباشید. راه کارهای آسان و ساده ای برای پاکسازی بدن وجود دارد. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی راه کارهای طبیعی سم زدائی بدن بپردازیم تا به شما کمک کنیم که بتوانید سلامت تان را حفظ کنید. پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.

آنچه در این مطلب خواهید خواند

  1. سم زدائی با نوشیدن آب
  2. خواب کافی
  3. خوراکی های حاوی آنتی اکسیدان
  4. حذف سیگار و الکل
  5. مبارزه با استرس
  6. انجام فعالیت بدنی
  7. پرهیز از غذاهای فرآوری شده
  8. کلام پایانی

سم زدائی با نوشیدن آب

یکی از راحت ترین کارهایی که می توانید برای سم زدائی بدن انجام دهید، نوشیدن آب است.

سلول های ما مدام در حال فعالیت هستند. در نتیجه، این فعالیت باعث ایجاد اوره و دی اکسید کربن در بدن می شود. اگر این مواد ناسالم در خون انباشته شوند، می توانند آسیب های زیادی به سلامت فرد وارد کنند. وقتی آب می خورید، به بدن کمک می کنید تا این مواد زائد را از طریق ادرار و تعریق از خود خارج کند. از این رو در طول روز همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید.

متخصصان توصیه می کنند که مردان در روز 3.7 لیتر و زنان 2.7 لیتر آب میل کنند. البته این میزان از آب برای یک فرد در شرایط نرمال است. عواملی مانند قرار گرفتن در معرض هوای گرم، بیمار شدن یا انجام تمرینات ورزشی می تواند باعث شود که بدن تان به آب بیشتری نیاز داشته باشد.

برای اینکه مطمئن شوید بدن تان هیدراته است یا خیر، ادرارتان را بررسی کنید. اگر رنگ ادرار شفاف و زرد کم رنگ باشد به این معنی است که بدن به اندازه کافی آب دارد.

خواب کافی

بدن ما به صورت طبیعی خود را سم زدائی می کند؛ اما بدن زمانی می تواند این کار را به درستی انجام دهد که به اندازه کافی خوابیده باشید. به گفته متخصصان افراد باید بین 7 الی 9 است در طول شب بخوابند. برای اینکه خواب لذت بخشی را تجربه کنید، از نکات زیر بهره بگیرید.

  • هر شب در زمان معینی به رختخواب بروید و صبح نیز ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.
  • اطمینان حاصل کنید که اتاق خواب شما تاریک و ساکت باشد. به همین خاطر بهتر است که برای پنجره ها، پرده های ضخیم نصب کنید. همچنین می توانید چشم بند بگذارید. اگر سر و صدا زیاد است از در گوش خود گوش گیر قرار دهید.
  • قبل از خواب کارهای آرامش بخش انجام دهید. به عنوان مثال کتاب بخوانید.
  • اگر 20 دقیقه در رختخواب ماندید و خواب تان نگرفت، از رختخواب بیرون بروید. کاری مانند کتاب خواندن انجام دهید تا خسته شوید و بخوابید. توجه داشته باشید که در این زمان نباید از وسایل الکترونیکی مانند لپ تاپ و تلفن همراه استفاده کنید.
  • در روز فقط 20 دقیقه چرت بزنید. بهترین زمان برای چرت زدن نیز بعدازظهر است.

خوراکی های حاوی آنتی اکسیدان

وقتی خوراکی های حاوی آنتی اکسیدان می خورید، به بدن کمک می کنید تا فرایند سم زدائی را با کیفیت خوبی انجام دهد. از جمله مواد غذایی که مملو از آنتی اکسیدان هستند می توانیم به سبزیجات علی الخصوص فلفل دلمه ای و کلم بروکلی، میوه ها خصوصا مرکبات، غلات کامل، آجیل، دانه ها، ادویه ها، حبوبات و چای سبز اشاره کنیم.

حذف سیگار و الکل

سیگار به دلیل برخورداری از تنباکو باعث می شود که سموم در بدن تان تجمع کنند. به همین خاطر سعی کنید که استعمال آن را به صورت اصولی کنار بگذارید.

کبد یکی از ارگان های بدن است که یکی از وظایف آن سم زدائی است. الکل می تواند روی سلامت کبد اثر منفی بگذارد. این موضوع نیز باعث می شود که این عضو از بدن نتواند مسئولیت خود را به خوبی انجام دهد.

مبارزه با استرس

استرس مزمن باعث می شود که در بسیاری از عملکردهای بدن اختلال به وجود آید. یکی از اثرات منفی استرس این است که روند پاکسازی بدن را با مشکل مواجه می کند. برای اینکه با این اختلال روانی مبارزه کنید، از روش هایی مانند مدیتیشن، موسیقی درمانی، رایحه درمانی، ماساژ یا نوشتن افکار نگران کننده بهره بگیرید. همچنین یادگیری یک سرگرمی مانند ساز زدن نیز می تواند مفید باشد. اگر این روش ها موثر واقع نشدند، نزد روانپزشک یا روانشناس بروید.

انجام فعالیت بدنی

یکی از کارهایی که می توانید برای سم زدائی انجام دهید، فعالیت بدنی است. وقتی ورزش می کنید، بدن عرق می کند. عرق نیز موجب دفع سموم می شود. به همین خاطر ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید. اگر فرصت ندارید باشگاه بروید، با استفاده از فیلم های آموزشی موجود در اینترنت، در منزل ورزش کنید.

طبق گفته متخصصان، یک فرد باید در هفته 150 تا 300 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط انجام دهد. برای مثال پیاده روی سریع می تواند یک ایده خوب باشد. اگر فرصت کافی ندارید، در طول هفته 75 تا 150 دقیقه فعالیت بدنی شدید انجام دهید. مثلا می توانید بدوید.

پرهیز از غذاهای فرآوری شده

اگرچه خوراکی های فرآوری شده خوشمزه هستند اما می توانند به سلامت بدن آسیب زیادی وارد کنند. در واقع این مواد غذایی در عملکرد آن بخش هایی از بدن که مسئول سم زدائی هستند، اختلال ایجاد می کنند. به همین خاطر از مصرف آبنبات، نوشابه، چیپس، کنسرو سبزیجات، سوسیس، کالباس و … بپرهیزید.

کلام پایانی

به صورت کلی با اصلاح سبک زندگی می توانید بدن خود را پاکسازی کنید. به همین خاطر به یک رژیم غذایی سالم پایبند شوید و عادات بد خود را ترک کنید. به نظر شما برای سم زدائی چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟ خوشحال می شویم تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از آن ها بهره مند شوند.