علائم، علل و درمان سنگ کیسه صفرا
سنگ کیسه صفرا به عنوان یک بیماری خاموش شناخته شده است؛ چراکه در اغلب موارد علائمی ندارد. این عارضه به خودی خود خطرناک محسوب نمی شود. اما اگر سنگ ها از داخل کیسه به سمت مجراها یا همان لوله های صفراوی حرکت کنند، می توانند مشکل ساز شوند. به همین خاطر بهتر است که با علائم این اختلال آشنا باشید تا بتوانید در اسرع وقت آن را درمان کنید. از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار به بررسی علائم، علل و درمان سنگ کیسه صفرا بپردازیم. پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مطلب علمی همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- سنگ کیسه صفرا چیست؟
- سنگ کیسه صفرا با چه علائمی بروز پیدا می کند؟
- درد سنگ کیسه صفرا به چه صورت است؟
- چه کسانی در معرض سنگ کیسه صفرا هستند؟
- درمان خانگی سنگ کیسه صفرا با داروهایی گیاهی
- سرکه سیب و روغن زیتون
- گلابی
- پسیلیوم
- آب سبزیجات
- کلام پایانی
سنگ کیسه صفرا چیست؟
قبل از اینکه با سنگ کیسه صفرا آشنا شوید، باید ابتدا در مورد کیسه صفرا به شما اطلاعاتی بدهیم.
کیسه صفرا عضو کوچکی از بدن است که شکلی شبیه به یک گلابی دارد. این عضو در قسمت راست شکم و زیر کبد قرار گرفته است. این عضو وظیفه نگهداری مایع صفرا را بر عهده دارد. این مایع که رنگ سبز روشن، قهوه ای و زردی دارد، توسط کبد تولید شده و چربی ها را هضم و جذب می کند.
این مایع به دلیل رسوباتی که دارد، در برخی مواقع سنگ هایی را به وجود میاورد. این سنگ ها گاهی به اندازه یک شن و بعضی اوقات نیز به اندازه یک توپ گلف هستند. آن ها ممکن است یک یا چند عدد باشند. متاسفانه آن ها به مرور زمان رشد می کنند و بزرگ تر می شوند.
سنگ کیسه صفرا با چه علائمی بروز پیدا می کند؟
از آنجایی که سنگ کیسه صفرا علائمی به همراه ندارد، اغلب افراد متوجه آن نمی شوند. زمانی شما نشانه ها را مشاهده می کنید که سنگ ها جایی از بدن مانند مجرای صفراوی گیر کرده باشند. این عارضه با نشانه های زیر ظاهر می شود.
- احساس درد در قسمت بالای شکم
- حالت تهوع
- عرق کردن
- تب
- تپش قلب سریع
- متورم شدن شکم
- زرد شدن پوست و چشم
- ادرار تیره رنگ
- مدفوع روشن
- استفراغ
- سوء هاضمه
- سوزش سر دل
- گاز معده
درد سنگ کیسه صفرا به چه صورت است؟
درد ناشی از سنگ کیسه صفرا خیلی ناگهانی بروز پیدا می کند و شدت زیادی دارد. البته برخی اوقات این مشکل پس از صرف غذا ایجاد می شود. آنقدر این درد زیاد است که فرد در نفس کشیدن دچار مشکل می شود و احساس می کند که دچار حمله قلبی شده است.
اغلب بیماران، این درد را با ویژگی هایی همچون تیز، ضربه ای، احساس گرفتگی یا فشار توصیف می کنند. احتمال دارد این درد به مدت چند دقیقه یا چند ساعت طول بکشد اما بعد از به اوج رسیدن، کم کم از بین می رود. اگر افراد در زمان خواب دچار این مشکل شوند، از شدت درد بیدار خواهند شد.
چه کسانی در معرض سنگ کیسه صفرا هستند؟
- افرادی که دارای سوابق ارثی و خانوادگی هستند.
- زنان بیشتر از مردان دچار این مشکل می شوند.
- اشخاصی که بالای 40 سال سن دارند.
- کسانی که از هورمون درمانی استفاده می کنند.
- افرادی که رژیم غذایی آن ها سرشار از چربی است و فیبر کمی دریافت می کنند.
- کسانی که فعالیت بدنی انجام نمی دهند.
- اشخاصی که اضافه دارند.
- بیمارانی که از بیماری های روده مانند کرون، کم خونی همولیتیک، دیابت یا سیروز کبدی رنج می برند.
- افرادی که در مدت زمانی کوتاهی، میزان زیادی از وزن خود را از دست داده اند، برای مثال کسانی که جراحی کاهش وزن انجام داده اند.
- بیمارانی که برای کاهش میزان کلسترول خود از دارو استفاده می کنند.
درمان خانگی سنگ کیسه صفرا با داروهایی گیاهی
داروهای گیاهی دارای محبوبیت زیادی هستند. دلیل این موضوع نیز این است که آن ها عوارض کمی دارند، در دسترس هستند و قیمت مقرون به صرفه ای دارند.
سرکه سیب و روغن زیتون
ترکیب سرکه سیب با روغن زیتون می تواند به دفع سنگ کمک زیادی کند. برای اینکه از این محلول نتیجه بگیرید، باید آن را 6 روز به صورت متوالی مصرف کنید. البته توجه داشته باشید که اگر دچار دیابت، هیپوگلیسمی یا زخم معده هستید، نباید این ترکیب را میل کنید.
گلابی
گلابی به عنوان میوه ای مفید برای بیماری سنگ کیسه صفرا شناخته می شود. مواد موجود در آن به دفع سنگ ها کمک زیادی می کنند. برای تهیه داروی گیاهی با گلابی به مواد زیر نیاز دارید.
- نصف فنجان آب گلابی
- نصف فنجان آب گرم
- دو قاشق چای خوری عسل
مواد را با هم مخلوط کنید. سپس این ترکیب را بخورید و شاهد تاثیر فوق العاده آن باشید.
پسیلیوم
پسیلیوم گیاهی است که می تواند باعث تجزیه سنگ ها شود. برای اینکه از این گیاه نتیجه بگیرید، یک قاشق چای خوری پودر دانه پسیلیوم را با یک لیوان آب مخلوط کنید. سپس این ترکیب را هر روز بنوشید. ممکن است که با خوردن این گیاه بدن تان دچار کم آبی شود. از این رو سعی کنید که به مقدار کافی آب بخورید.
آب سبزیجات
سبزیجاتی همچون هویج، خیار و چغندر خواص درمانی فوق العاده ای دارند. آب چهار هویج متوسط، یک خیار و یک چغندر را بگیرید. سپس آن ها را به خوبی با هم ترکیب کنید. برای اینکه این نوشیدنی موثر واقع شود، باید آن را روزی دو بار میل کنید.
کلام پایانی
در صورت بروز علائم سنگ کیسه صفرا، بهتر است که در اسرع وقت نزد یک پزشک بروید. اقدام به موقع می تواند به روند درمان شما کمک زیادی کند. همچنین از خود درمانی نیز بپرهیزید؛ چراکه گاهی این کار باعث وخیم تر شدن وضعیت شما می شود. از روش های درمان خانگی نیز زیر نظر پزشک خود استفاده کنید. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه را دارید؟ برای درمان آن از چه راه کارهایی کمک گرفته اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را برای ما در قسمت کامنت بنویسید تا سایر بیماران نیز از آن ها بهره مند شوند.