علل، علائم و درمان خانگی منیر
منیر اختلالی است که گوش میانی را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم این عارضه به صورت دوره ای بروز پیدا می کنند. ممکن است نشانه ها چند دقیقه یا یک روز کامل همراه بیمار باشند. متاسفانه این عارضه درمان قطعی و مشخصی ندارد اما راه هایی برای کنترل آن پیدا شده است. طبق آمارها این اختلال اغلب افراد را در سنین 40 تا 60 سالگی درگیر می کند. اگر به این عارضه ابتلا پیدا کرده باشید، سوالات زیادی برای شما پیش می آید. از این رو قصد داریم به بررسی علل، علائم و درمان خانگی منیر بپردازیم تا به پرسش های احتمالی شما پاسخ دهیم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- چرا دچار منیر می شویم؟
- منیر با چه علائمی ظاهر می شود؟
- منیر چه عوارضی دارد؟
- رژیم غذایی بیماران مبتلا به منیر
- درمان خانگی منیر
- سخن پایانی
چرا دچار منیر می شویم؟
عوامل زیر شانس ابتلا شما به بیماری منیر را افزایش می دهند.
- جنسیت: بر اساس آمارهایی که وجود دارد، زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این اختلال قرار دارند.
- سوابق خانوادگی: اگر یکی از اعضای خانواده تان دچار این بیماری باشد، احتمال زیادی وجود دارد که شما نیز درگیر آن شوید.
- بیماری ها: گاهی سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول ها و اندام های سالم حمله می کند. این موضوع باعث بروز بعضی از بیماری ها مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس، اسپوندیلیت آنکیلوزان و … می شود. این بیماری های خود ایمنی می توانند فرد را به منیر مبتلا کنند.
علاوه بر این، عفونت ها، آلرژی، ضربه دیدن سر یا سردردهای میگرنی نیز در ایجاد این عارضه نقش پررنگی دارند.
- مواد مخدر و الکل: احتمال بروز این بیماری در کسانی که سیگار می کشند یا الکل می نوشند، زیاد است.
- داروها: گاهی این نیز این عارضه از عوارض جانبی بعضی از داروها محسوب می شود.
منیر با چه علائمی ظاهر می شود؟
از شایع ترین علائم منیر می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- سرگیجه: تا به حال شده است که به دور خود بچرخید و بعد ثابت بمانید؟ در این حالت حس می کنید که اطراف به دور شما می چرخند. این عارضه دقیقا باعث می شود که فرد بدون چرخیدن، چنین احساسی داشته باشد. گاهی این سرگیجه به قدری زیاد است که احتمال دارد فرد زمین بخورد.
- اختلالات شنوایی: کم شنوایی در اغلب موارد فقط در یک گوش رخ می دهد. معمولا نیز این مشکل در زمان حملات بروز پیدا می کند. اما اگر این عارضه درمان نشود می تواند برای مدت طولانی فرد را درگیر کند.
- صدا در گوش: بیماران صداهای خاصی را در گوش خود می شنوند. آن ها این صداها را با ویژگی هایی مانند وز وز و زنگ زدن توصیف می کنند.
- فشار در گوش: افرادی که دچار این عارضه می شوند، در گوش خود احساس پری می کنند.
- مشکلات گوارشی: این بیماری می تواند عوارضی مانند حالت تهوع و استفراغ را در پی داشته باشد.
منیر چه عوارضی دارد؟
اگرچه که بیماری منیر جزو بیماری های خطرناک و تهدید کننده زندگی محسوب نمی شود اما اگر این عارضه را درمان نکنید، می تواند عوارض زیادی را در پی داشته باشد.
- سقوط: از آنجایی که این بیماری باعث سرگیجه می شود، امکان دارد که فرد به صورت ناگهانی زمین بخورد یا سقوط کند. خصوصا این موضوع در زمان بالا رفتن از یک نردبان یا رانندگی می تواند بسیار خطرناک باشد.
- کم شنوایی: اگر این عارضه را درمان نکنید، به مرور زمان دچار کم شنوایی می شوید.
- بیماری های روانی: این افراد اغلب به دلیل اینکه ممکن است دچار سرگیجه شوند، به اضطراب ابتلا پیدا می کنند. همچنین کاهش شنوایی و عدم تعادل نیز می تواند باعث افسردگی شود.
رژیم غذایی بیماران مبتلا به منیر
با پرهیز غذایی می توانید علائم این بیماری را تسکین دهید.
- نمک: مصرف نمک موجب شدید شدن علائم می شود. از این رو متخصصان توصیه می کنند که در روز حدودا یک دوم یا یک قاشق چای خوری نمک بخورید. این میزان از نمک را نیز به بخش های کوچک تقسیم کرده و در طول روز میل کنید.
- نوشیدنی حاوی کافئین: اگر دچار وز وز گوش هستید، باید بدانید که نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه، چای سبز و سیاه باعث افزایش این صدا در گوش می شوند. به همین خاطر بهتر است که آن ها را ننوشید.
- الکل: توصیه می شود که الکل را به طور کلی از زندگی خود حذف کنید.
- مواد غذایی قندی: از خوردن خوراکی ها و نوشیدنی های حاوی قند بپرهیزید. از جمله آن ها می توانیم به آبمیوه ها، نوشابه و تنقلات اشاره کنیم.
درمان خانگی منیر
در واقع با اصلاح سبک زندگی، شاهد کاهش علائم خواهید بود.
- از مصرف محصولات تنباکو مانند سیگار و قلیان بپرهیزید.
- در طول روز به میزان کافی آب بنوشید. برای اینکه متوجه شوید که بدن شما هیدراته است یا خیر، ادرارتان را بررسی کنید. اگر ادرار شما کم رنگ یا شفاف است، یعنی بدن شما به اندازه کافی آب دارد.
- استرس خود را کاهش دهید. برای این کار می توانید از روش هایی مانند مدیتیشن، رایحه درمانی، ماساژ، موسیقی درمانی و نوشتن افکار نگران کننده استفاده کنید. همچنین انجام یک فعالیت و سرگرمی نیز می تواند کمک کننده باشد. برای مثال یک هنر جدید مثل ساز یا نقاشی کشیدن را یاد بگیرید یا زمان هایی را به کتاب خواندن اختصاص دهید.
- با استفاده از گیاه قاصدک دمنوش تهیه کرده و جهت بهبود خود آن را بنوشید. البته اگر به گیاهانی مانند بابونه، ابروسیا، گل داوودی و گل همیشه بهار حساسیت دارید، نباید از قاصدک استفاده کنید. بهتر است که این گیاه را با مشورت پزشک بخورید.
سخن پایانی
در صورت بروز علائم منیر در اسرع وقت نزد پزشک بروید. اقدام و تشخیص به موقع به کنترل بیماری کمک زیادی می کند. توجه داشته باشید که درمان های خانگی به تنهایی نمی توانند موثر واقع شوند. آیا شما تجربه ابتلا به این عارضه را دارید؟ برای مدیریت علائم از چه روش هایی استفاده می کنید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از نظرات شما بهره مند شوند.