راه کارهای پیشگیری از سکته قلبی
سکته قلبی زمانی رخ می دهد که به بخش هایی از قلب خون نرسد. اغلب اوقات این موضوع به علت انسداد شریان ها به دلیل تجمع رسوباتی مانند کلسترول رخ می دهد. گاهی این رسوبات از دیواره شریان ها جدا و خرد شده و موجب لخته شدن خون می شوند. این موضوع نیز سکته را در پی دارد. اگر اقدامات درمانی به موقع انجام نگیرند، زندگی فرد به خطر میفتد. راه کارهایی وجود دارند که می توان به کمک آن ها مانع بروز این اختلال شد. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به بررسی راه کارهای پیشگیری از سکته قلبی بپردازیم. همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- معاینه پزشک برای پیشگیری از سکته قلبی
- مدیریت استرس
- اصلاح سبک زندگی
- رژیم غذایی سالم
- توت ها
- دانه کتان
- دانه چیا
- حبوبات
- آجیل
- سبزیجات
- ماهی
- سویا
- جو دوسر
- کلام پایانی
معاینه پزشک برای پیشگیری از سکته قلبی
یکی از کارهای مهمی که می توانید برای پیشگیری از سکته قلبی انجام دهید، مراجعه به پزشک است. متخصصان توصیه می کنند که سالانه نزد پزشک بروید و سلامتی خود را بررسی کنید. برخی از عوامل بروز این عارضه ممکن است که نشانه ای نداشته باشند و شما متوجه آن ها نشوید. از جمله آن ها می توان به بالا بودن کلسترول بدن، فشار خون بالا و افزایش میزان قند خون اشاره کرد که پزشک از طریق آزمایش آن ها را بررسی می کند.
مدیریت استرس
استرس نه تنها تاثیرات مخربی بر روح و روان فرد می گذارد، بلکه سلامت جسمی شخص را نیز به خطر میندازد. یکی از عوارض این عارضه روانی، سکته قلبی است. به همین خاطر این موضوع اهمیت زیادی دارد که با استرس خود مقابله کنید. برای انجام این کار می توانید از روش هایی مانند مدیتیشن، یوگا، رایحه درمانی، موسیقی درمانی یا نوشتن افکار نگران کننده و آزار دهنده بهره بگیرید. همچنین انجام یک فعالیت و سرگرمی مانند یادگیری ساز موسیقی می تواند ایده خوبی باشد.
اگر روش های ذکر شده موثر واقع نشدند، نزد روانپزشک یا روانشناس بروید. در اغلب موارد این عارضه به راحتی درمان می شود.
اصلاح سبک زندگی
- مصرف داروها: یکی از آسان ترین و البته ضروری ترین کارها برای اینکه از بروز سکته قلبی جلوگیری کنید، این است که داروهای خود را طبق دستور پزشک بخورید. با این کار بیماری های قلبی، فشار خون، کلسترول و قند خون شما کنترل می شود.
- کنترل وزن: زیر نظر مشاور تغذیه وزن خود را مدیریت کنید تا دچار اضافه وزن نشوید.
- ترک مواد: اگر محصولات تنباکو مانند سیگار، قلیان و … مصرف می کنید، استعمال آن ها را کنار بگذارید.
- ورزش: ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید. متخصصان توصیه می کنند که برای پیشگیری از سکته قلبی، پنج روز در هفته به مدت 30 دقیقه فعالیت بدنی انجام دهید. این تمرینات نیز باید شدت خفیف تا متوسط داشته باشند. بهتر است که زیر نظر یک مربی ورزش کنید.
رژیم غذایی سالم
یکی از موثرترین روش ها برای پیشگیری از سکته قلبی، تهیه یک رژیم غذایی سالم است. به همین خاطر در ادامه لیستی از خوراکی مفید برای قلب را تهیه کرده ایم.
توت ها
توت ها شامل توت فرنگی، زغال اخته، تمشک، شاتوت و … می شوند. این نوع میوه ها به دلیل اینکه مقادیر زیادی فیبر محلول دارند، می توانند به سلامت قلب کمک کنند. می توانید این میوه ها را با ماست یا غلات مخلوط کرده به عنوان یک میان وعده خوشمزه میل کنید.
دانه کتان
دانه های کتان اگرچه کوچک هستند، اما فواید بسیار زیادی برای قلب دارند. دلیل این موضوع نیز وجود اسیدهای چرب امگا ۳، فیتواستروژن و فیبر در دانه کتان است. توجه داشته باشید که باید ابتدا دانه ها را به خوبی له کنید تا پودر شوند و بعد آن ها را بخورید.
دانه چیا
دانه چیا مملو از پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است و به همین خاطر به عنوان یک داروی قوی برای پیشگیری از سکته قلبی کاربرد دارد. برای بهره بردن از خواص این دانه مفید، آن را با ماست ترکیب کرده و نوش جان کنید.
حبوبات
حبوباتی مانند عدس، لوبیا سیاه، چشم بلبلی و لوبیا چیتی به دلیل برخورداری از مواد مفیدی مانند فیبر، ویتامین B و … قلب را به خوبی تقویت می کنند.
آجیل
آجیل را جایگزین تنقلات ناسالم چرب، شیرین و شور کنید و شاهد سلامت خود باشید. طبق آمارهایی که وجود دارد، سکته قلبی در افرادی که آجیل مصرف می کنند کمتر بروز پیدا می کند.
سبزیجات
سبزیجاتی که مانع بروز سکته قلبی می شوند، سبزی هایی هستند که رنگ نارنجی، زرد و قرمز دارند. به عنوان مثال سیب زمینی شیرین، هویج، گوجه فرنگی، فلفل قرمز و کدو برای جلوگیری از این عارضه قلبی بسیار مفید هستند.
ماهی
از جمله ماهی های مفید برای پیشگیری از سکته قلبی می توانیم به ماهی تن، سالمون، قزل آلا، شاه ماهی و خال مخالی اشاره کنیم. در واقع دلیل فواید ماهی ها وجود امگا 3 در آن ها است.
سویا
مواد مغذی موجود در سویا، آن را به یک داروی مفید برای جلوگیری از بروز سکته قلبی تبدیل کرده است. می توانید از آن برای وعده های غذایی شام یا نهار استفاده کنید.
جو دوسر
برای اینکه از خواص جو دوسر بهره مند شوند، آن را درون سوپ یا ماست ریخته و بخورید. با این کار به قلب کمک می کنید تا عملکرد خود را به درستی انجام دهد.
کلام پایانی
در صورت بروز علائم سکته قلبی یعنی درد قفسه سینه، تنگی نفس، بی خوابی، حالت تهوع، تپش قلب سریع، اضطراب، سبکی سر، سرگیجه یا احساس غش در اسرع وقت نزد پزشک بروید. اقدام و تشخیص به موقع می تواند زندگی تان را نجات دهد. آیا شما تجربه این عارضه را دارید؟ به نظر شما برای پیشگیری از سکته قلبی چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از نظرات شما بهره مند شوند.