پیشگیری از سكته مغزی

راه کارهای پیشگیری از سکته مغزی

گاهی اوقات رگ های مغز دچار انسداد یا پارگی می شوند و در نتیجه جریان خون به مغز نمی رسد. این موضوع نیز باعث می شود که سلول های مغز اکسیژن دریافت نکنند و بمیرند. در واقع به این اختلال سکته مغزی می گویند. متاسفانه این عارضه تهدید کننده زندگی است و هر چقدر فرد اقدامات درمانی را دیرتر انجام دهد، زندگی و سلامت اش بیشتر به خط میفتد. خوشبختانه راه کارهایی وجود دارند که از بروز این مشکل جلوگیری کنید. از این رو قصد داریم در این نوشتار به بررسی راه کارهای پیشگیری از سکته مغزی بپردازیم. همراه ما باشید.

فهرست مطالب

  1. کنترل فشار خون برای پیشگیری از سکته مغزی
  2. انجام فعالیت بدنی
  3. رژیم غذایی
  4. پرهیز غذایی
  5. سبک زندگی سالم
  6. کلام پایانی

کنترل فشار خون برای پیشگیری از سکته مغزی

یکی از کارهایی که باید برای پیشگیری از سکته مغزی انجام دهید، کنترل فشار خون است. طبق آمارهایی که وجود دارد، فشار خون بالا، افراد را به شدت در معرض سکته مغزی قرار می دهد. به همین خاطر اگر از این عارضه رنج می برید، از نکات زیر بهره بگیرید.

  • برای مدیریت فشار خون، در روز بیشتر از 1500 میلی گرم نمک مصرف نکنید. در واقع میزان مجاز مصرف نمک در روز، نصف قاشق چای خوری است.
  • توصیه می شود مصرف خوراکی هایی که حاوی مقادیر زیادی کلسترول هستند را محدود کنید. از جمله آن ها می توانیم به برگر و بستنی اشاره کنیم.
  • یکی از راه های آسان مدیریت این عارضه، مصرف میوه و سبزیجات است. به گفته متخصصان باید در روز 4 الی 5 فنجان میوه و سبزیجات میل کنید.
  • استعمال سیگار را کنار بگذارید.
  • در روز حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی انجام دهید.
  • داروهای خود را به صورت مرتب مصرف کنید.

انجام فعالیت بدنی

ورزش در واقع یک راه لذت بخش برای پیشگیری از سکته مغزی است. به گفته متخصصان برای اینکه در معرض این عارضه قرار نگیرید، باید 5 روز در هفته را به ورزش اختصاص دهید. شدت تمرینات نیز باید متوسط باشد. نیاز نیست که حتما در یک باشگاه ورزشی ثبت نام کنید. صبح ها پس از صرف صبحانه به پارک محل بروید و قدم بزنید یا پله ها را جایگزین آسانسور کنید.

رژیم غذایی

برای پیشگیری از سکته مغزی باید رژیم غذایی سالم داشته باشید. یک برنامه غذایی سالم شامل غلات کامل، ماهی، تخم مرغ، آجیل و دانه ها، شیر و ماست می شود.

 همچنین باید به میزان کافی آب بنوشید. متخصصان توصیه می کنند که مردان در روز 3.7 لیتر و زنان 2.7 لیتر آب مصرف کنند. البته این میزان از آب برای شرایط نرمال توصیه شده است. عواملی مانند بیماری، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و انجام تمرینات بدنی باعث می شوند که فرد به آب بیشتری نیاز داشته باشد. برای اینکه متوجه شوید بدن تان هیدراته است یا خیر، ادرار خود را بررسی کنید. اگر ادرار شفاف و زرد کم رنگ باشد، یعنی بدن به اندازه کافی آب دارد.

پرهیز غذایی

همان طور که باید یک سری خوراکی را مصرف کنید، لازم است که از خوردن بعضی از مواد غذایی و نوشیدنی ها نیز بپرهیزید.

  • نوشیدنی های کافئین دار برای شما مضر خواهند بود. از جمله آن ها می توان به قهوه، چای، نوشابه و … اشاره کرد.
  • خوردن غذاهای سرخ شده را به حداقل برسانید.
  • مصرف بیش از حد الکل خطر سکته مغزی را افزایش می دهد. به همین خاطر نوشیدن آن را محدود کنید.

سبک زندگی سالم

به صورت کلی اصلاح سبک زندگی به پیشگیری از سکته مغزی کمک زیادی می کند. به همین خاطر از نکات زیر در زندگی روزمره بهره بگیرید.

  • سیگار باعث تشکیل لخته خون در رگ ها می شود که این موضوع نیز خون رسانی به مغز را با اختلال مواجه می کند. به همین خاطر باید استعمال سیگار را کنار بگذارید. ممکن است که این کار کمی سخت باشد. اگر دچار شکست شدید نا امید نشوید و قوی تر از قبل ادامه دهید. همچنین مراجعه به پزشک و مصرف داروها نیز به شما کمک می کند تا سیگار را ترک کنید.
  • طبق آمارهایی که وجود دارد، دیابت شانس سکته مغزی را افزایش می دهد. به همین خاطر اگر دچار این عارضه هستید، تحت نظر پزشک قرار بگیرید و داروهای خود را به صورت منظم بخورید.
  • وزن خود را مدیریت کنید. چاقی بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون بالا را در پی دارد. این عارضه ها نیز باعث سکته مغزی می شوند. متخصصان توصیه می کنند که روزانه بیش از 1500 تا 2000 کالری دریافت نکنید. اگر دچار اضافه وزن هستید، نزد یک مشاور تغذیه بروید.
  • بیماری های قلبی نیز می توانند باعث بروز سکته مغزی شوند. به همین خاطر برای کنترل آن ها حتما اقدامات درمانی لازم را انجام دهید.
  • برای پیشگیری از سکته مغزی باید در طول شب به اندازه کافی بخوابید. طبق مطالعاتی که وجود دارد، افراد باید 7 الی 8 ساعت در طول شب بخوابند. برای اینکه بتوانید راحت بخوابید از نکات زیر استفاده کنید.
  • مطمئن شوید فضای اتاق تاریک و آرام باشد. به همین خاطر برای پنجره ها پرده ضخیم نصب کنید. همچنین گوش گیر نیز برای سر و صدا مفید است.
  • هر شب راس ساعت مشخصی بخوابید و صبح در زمان معینی از خواب بیدار شوید.
  • یک ساعت قبل از خواب از تبلت، لپ تاپ و تلفن همراه استفاده نکنید.
  • قبل از خواب موسیقی ملایم گوش دهید، کتاب بخوانید یا دوش آب گرم بگیرید.
  • دمای اتاقی که در آن می خوابید باید متعادل باشد.

کلام پایانی

اگر فردی دچار علائم سکته مغزی شد، او را در اسرع وقت نزد پزشک ببرید. این علائم عبارتند از: ناتوانی در صحبت کردن، از دست دادن ناگهانی برخی از حواس پنجگانه، سرگیجه، تهوع، استفراغ، سفت شدن گردن، تغییرات خلق و خو، احساس گیجی، تشنج، سردرد ناگهانی و شدید، از دست دادن حافظه، غش کردن، فلج یک طرف بدن، از دست دادن کنترل ماهیچه یک طرف صورت یا ناهماهنگی در حرکت دست و پا.

به نظر شما برای پیشگیری از سکته مغزی چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟ آیا شما تجربه این عارضه را دارید؟ خوشحال می شویم نظریات و تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از آن ها بهره مند شوند.