راه کارهای مقابله با کاهش انرژی
بسیاری از ما در طول روز احساس می کنیم که خسته هستیم و توان کافی برای انجام کارهای روزمره نداریم. اگرچه در بعضی از موارد این مشکل نشان دهنده ابتلا فرد به یک بیماری است؛ اما بسیاری از مواقع این موضوع جای نگرانی ندارد و می توان آن را با استفاده از روش های خانگی درمان کرد. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار به راه کارهای مقابله با کاهش انرژی بپردازیم تا به شما کمک کنیم که کیفیت زندگی تان را افزایش دهید. پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- رژیم غذایی برای مبارزه با کاهش انرژی
- مصرف آب
- صبحانه
- تنظیم وعده های غذایی
- خوراکی های سالم
- پرهیز غذایی
- تامین آهن
- پرهیز از پرخوری
- خواب با کیفیت
- سبک زندگی سالم
- ترک سیگار
- ورزش
- رفع مشکلات کاری
- کاهش استرس
- استراحت کردن
- عدم مصرف الکل
- سخن آخر
رژیم غذایی برای مبارزه با کاهش انرژی
یکی از کارهای مهمی که برای رفع کاهش انرژی باید انجام دهید این است که رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. از این رو نکاتی را که در ادامه خواهیم گفت را رعایت کنید.
مصرف آب
گاهی اوقات علت کاهش انرژی، کم آبی بدن است. خصوصا اگر بعد از انجام تمرینات بدنی آب نخورید، دچار کمبود انرژی می شوید. متخصصان توصیه می کنند که زنان در روز 2.7 لیتر و مردان 3.7 لیتر آب بنوشند. البته این میزان از آب برای شرایط نرمال توصیه شده است. عواملی مانند ورزش کردن، بیماری و قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیاز بدن به آب را افزایش می دهند.
برای اینکه مطمئن شوید بدن تان هیدراته است، ادرار خود را بررسی کنید. اگر رنگ ادرار زرد کم رنگ و شفاف باشد، یعنی بدن به اندازه کافی آب دارد.
صبحانه
صبحانه نخوردن می تواند باعث بی حالی شما شود. از جمله خوراکی های مفید برای صبحانه می توانیم به غلات یا نان سبوس اشاره کنیم.
تنظیم وعده های غذایی
طوری برنامه ریزی کنید که در روز وعده های غذایی تان را به صورت مرتب بخورید. وقتی در بین وعده های غذایی شما وقفه ایجاد می شود، میزان قند خون کاهش پیدا می کند. این موضوع نیز خستگی و ضعف را در پی دارد.
خوراکی های سالم
از جمله خوراکی هایی که باید در برنامه غذایی خود قرار دهید می توانیم به میوه، سبزیجات، لبنیات کم چرب و گوشت بدون چربی اشاره کنیم.
پرهیز غذایی
از خوردن مواد غذایی پرچرب، نمک و شکر بپرهیزید. احتمالا تعجب می کنید که بدانید نوشیدنی های کافئین دار باعث احساس خستگی می شوند. به همین خاطر یک ماه هیچ نوع نوشیدنی کافئین داری مانند قهوه و چای ننوشید تا متوجه تاثیر آن شوید.
تامین آهن
گاهی اوقات کمبود آهن باعث بی انرژی شدن شما می شود. خصوصا این موضوع در بین زنان شایع است. به همین خاطر سعی کنید غذاهای حاوی آهن مانند گوشت قرمز بدون چربی مصرف کنید.
پرهیز از پرخوری
برنامه غذایی خود را به گونه ای تنظیم کنید که در روز به جای 3 بار، 6 بار غذا بخورید. البته حجم وعده های غذایی تان باید کم باشد.
خواب با کیفیت
وقتی به خوبی نمی خوابید، با کاهش انرژی مواجه می شوید. برای اینکه خواب با کیفیتی داشته باشید، از نکات زیر بهره بگیرید.
- هر شب در زمان مشخصی به رختخواب بروید و صبح ها نیز ساعت معینی از خواب بیدار شوید.
- قبل از خواب کارهای آرامش بخش انجام دهید. برای مثال دوش آب گرم بگیرید یا کتاب بخوانید.
- بعد از شام خوراکی های حاوی کافئین مصرف نکنید.
- قرص خواب آور استفاده نکنید.
سبک زندگی سالم
با اصلاح سبک زندگی مشکل کاهش انرژی شما تا میزان زیاد برطرف خواهد شد.
ترک سیگار
تحقیقات نشان می دهند که مصرف سیگار با کمبود انرژی رابطه مستقیمی دارد. در واقع برای اینکه سرحال باشیم، به اکسیژن نیاز داریم. وقتی سیگار می کشیم، مونوکسید کربن در بدن افزایش یافته و اکسیژن کاهش پیدا می کند. در نتیجه دچار خستگی می شویم.
ورزش
ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید. لازم نیست که حتما به یک باشگاه ورزشی بروید. انجام پیاده روی نیز می تواند ایده خوبی باشد. همچنین سعی کنید کارهایی که باعث عدم تحرک می شوند را انجام ندهید. از جمله آن ها می توانیم به تماشای طولانی مدت تلویزیون یا استفاده زیاد از کامپیوتر اشاره کنیم.
رفع مشکلات کاری
مشکلات کاری باعث می شوند که شما تحت فشار روانی قرار بگیرید و فرسوده شوید. به همین خاطر باید این مسائل را مدیریت کنید.
کاهش استرس
استرس از فرد بیمار انرژی زیادی می گیرد. به همین خاطر باید با این عارضه روانی مبارزه کنید. برای این کار از روش هایی مانند موسیقی درمانی، رایحه درمانی، مدیتیشن، یوگا و نوشتن افکار نگران کننده و آزار دهنده کمک بگیرید. همچنین یادگیری یک فعالیت و سرگرمی مانند ساز زدن یا نقاشی کشیدن نیز می تواند مفید باشد. اگر راه حل های ذکر شده موثر واقع نشدند، نزد روانپزشک یا روانشناس بروید. در اغلب موارد این مشکل به راحتی درمان می شود.
استراحت کردن
در هفته حتما زمانی را به استراحت کردن اختصاص دهید. به همین خاطر توصیه می شود که برنامه ریزی داشته باشید. انجام کار در تمام طول هفته شما را دچار خستگی می کند. همچنین حتما تفریح را در برنامه هفتگی خود بگنجانید.
عدم مصرف الکل
مصرف بیش از حد الکل می تواند کاهش انرژی را در پی داشته باشد. از این رو باید مصرف این نوشیدنی را محدود کنید.
سخن آخر
اگر روش های ذکر شده تاثیری در بهبود شما نداشتند، در اسرع وقت نزد پزشک بروید. اقدام و تشخیص به موقع باعث می شود که روند درمان به خوبی پیش برود. در این زمان از خود درمانی بپرهیزید؛ چراکه این کار می تواند وضعیت را وخیم تر کند. آیا شما در روز دچار کاهش انرژی می شوید؟ برای رفع این مشکل چه کارهایی انجام می دهید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا دیگران نیز از آن ها بهره مند شوند.