بررسی بیماری گرفتگی روده
روده ها لوله های طویلی هستند که نقش مهمی در جذب و دفع غذا دارند. اما گاهی مانعی در مسیر این لوله ها به وجود می آید و آن ها نمی توانند عملکرد خود را به درستی انجام دهند. در نهایت این مسئله باعث بروز بیماری انسداد روده می شود. بهتر است که از علائم این بیماری آگاهی داشته باشید تا بتوانید در اسرع وقت اقدامات درمانی را انجام دهید. از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار به بررسی بیماری گرفتگی روده بپردازیم. همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- گرفتگی روده چیست؟
- علائم بیماری گرفتگی روده
- علائم انسداد روده کوچک
- علائم انسداد روده بزرگ
- عوامل بروز گرفتگی روده
- درمان گرفتگی روده با گیاهان دارویی
- ریحان
- نعناع
- زنجبیل
- آنغوزه
- روغن بادام تلخ
- درمان گرفتگی روده در منزل
- کلام پایانی
گرفتگی روده چیست؟
ممکن است گرفتگی برای روده کوچک یا بزرگ اتفاق بیفتد. برای فهم بهتر این بیماری باید با نحوه عملکرد روده ها آشنا شویم.
غذایی که می خوریم از دهان وارد دستگاه گوارش می شود و به معده می رسد. سپس این غذا از معده وارد روده کوچک می شود. این روده عملیات جذب ماده های مغذی، ویتامین ها و … را انجام می دهد و در نهایت مواد غذایی را به روده بزرگ می فرستد. این عضو نیز این مواد را به مدفوع تبدیل کرده و به سمت مقعد هدایت می کند. اما گاهی مانعی در روده ها به وجود می آید. به همین خاطر غذا نمی تواند از روده کوچک به روده بزرگ یا از روده بزرگ به مقعد برسد. در نهایت این موضوع باعث بروز بیماری گرفتگی روده می شود.
علائم بیماری گرفتگی روده
علائم گرفتگی روده کوچک و بزرگ تفاوت هایی دارند که آن ها را به شما خواهیم گفت.
علائم انسداد روده کوچک
- درد و گرفتگی شکم
- حالت تهوع
- استفراغ
- یبوست
- اسهال
- نفخ
- از دست دادن اشتها
- کم آبی بدن
- ناتوانی در دفع مدفوع و گاز
- وجود خون در مدفوع
- تب
- تپش قلب سریع
- شنیدن صدا از روده
علائم انسداد روده بزرگ
- احساس درد در پایین شکم خصوصا قسمت چپ
- حالت تهوع
- استفراغ
- صدا دادن روده
- گرفتگی پایین شکم
- اسهال
- متورم شدن شکم
- عدم توانایی در دفع مدفوع و گاز
- یبوست مزمن
- مدفوع باریک
عوامل بروز گرفتگی روده
ممکن است که هر شخصی در طول زندگی خود گرفتگی روده را تجربه کند. اما طبق تحقیقاتی که انجام گرفته است، افراد زیر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این عارضه هستند.
- با افزایش سن شانس ابتلا اشخاص به این بیماری افزایش پیدا می کند.
- چاقی می تواند باعث بروز این اختلال شود.
- احتمال دارد افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند، دچار این عارضه شوند.
- گاهی مواقع نیز این اختلال به دلیل بیماری هایی همچون فتق، سنگ کیسه صفرا، تومورها، بافت اسکار، سندرم روده تحریک پذیر و … ایجاد می شود.
درمان گرفتگی روده با گیاهان دارویی
با استفاده از گیاهان دارویی می توانید علائم گرفتگی روده را تسکین دهید. این نوع گیاهان به دلیل خواص فوق العاده و عوارض کمی که دارند، در بین مردم بسیار محبوب هستند.
ریحان
ریحان به عنوان یک ضد اسپاسم قوی شناخته می شود. به همین خاطر این گیاه می تواند علائم انسداد روده همچون اسهال و استفراغ را درمان کند. برای اینکه از ریحان نتیجه بگیرید با آن یک دمنوش تهیه کنید.
یک لیوان آب را به همراه 15 عدد برگ ریحان درون قوری بریزید. اجازه دهید که دمنوش به مدت 10 دقیقه دم بکشد. سپس این نوشیدنی را میل کنید و از خواص عالی آن بهره مند شوید.
نعناع
با استفاده از نعناع می توانید یک داروی بسیار مفید تهیه کنید. برای این کار به یک قاشق چای خوری پودر نعناع خشک و یک لیوان آب نیاز دارید. آن ها را درون قوری ریخته و 10 دقیقه صبر کنید تا دمنوش دم بیاید. توصیه می شود که در روز 3 بار این نوشیدنی را میل کنید. البته توجه داشته باشید که باید آن را در بین وعده های غذایی خود بخورید.
زنجبیل
زنجبیل از معروف ترین گیاهان دارویی است. به لطف این گیاه می توانید علائمی مانند اسهال و استفراغ را برطرف کنید.
درون قوری به اندازه یک فنجان آب بریزید. اجازه دهید که آب جوش بیاید. سپس مقداری زنجبیل تازه و خرد شده را درون آن بریزید. 15 دقیقه زمان لازم است تا دمنوش شما تهیه شود. می توانید روزانه 3 بار این نوشیدنی را میل کنید. البته توجه داشته باشید افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، باید این گیاه را تحت نظر پزشک خود مصرف کنند.
آنغوزه
آنغوزه گیاهی مفید است که مصرف آن منجر به تسکین علائم تان خواهد شد. نصف قاشق چای خوری از این گیاه را درون آب بریزید و آن ها را مخلوط کنید. برای اینکه این نوشیدنی موثر واقع شود، باید آن را در روز 2 بار بنوشید.
روغن بادام تلخ
روغن بادام تلخ باعث کاهش درد و سایر علائم گرفتگی روده می شود. یک قاشق روغن بادام تلخ را درون یک لیوان آب داغ بریزید و آن را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. این نوشیدنی را میل کنید و شاهد تاثیر فوق العاده آن باشید.
درمان گرفتگی روده در منزل
انجام کارهای زیر می تواند به بهبود شما کمک زیادی کند.
- از مصرف خوراکی هایی که فیبر زیادی دارند، پرهیز کنید.
- توصیه می شود که برای تسکین علائم، پیاده روی انجام دهید.
- روغن بابونه و شتر مرغ را مخلوط کنید. سپس کشاله ران خود را با استفاده از این ترکیب ماساژ دهید.
- سعی کنید مایعات بیشتری بنوشید.
- از خوردن بیش از اندازه خوراکی های کافئین دار بپرهیزید.
- گوشت خشک را از برنامه غذایی خود حذف کنید.
کلام پایانی
توصیه می شود که در صورت بروز علائم گرفتگی روده، در اسرع وقت نزد یک پزشک متخصص بروید. تشخیص و اقدام به موقع می تواند به درمان شما کمک زیادی کند. از خود درمانی نیز پرهیز کنید؛ چراکه این کار در مواردی باعث وخیم شدن وضعیت تان می شود. درمان های خانگی را نیز زیر نظر پزشک انجام دهید. آیا شما تجربه ابتلا به این بیماری را دارید؟ برای رفع آن از چه راه کارهایی استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم که تجربیات خود را در قسمت کامنت بنویسید تا سایر بیماران نیز از آن ها بهره مند شوند.